când să săpăm arahide

La sfârșitul verii, tufele de arahide încep să se usuce frunzele, devenind galbene. Aceasta înseamnă că planta a plantat toate culturile necesare din afară și acum va crește numai fasolele care se află sub pământ. Dar tufișurile uscate nu înseamnă deloc că a sosit momentul când e timpul să strângem arahide. Trebuie doar să schimbați îngrijirea plantelor puțin.

Termeni de maturare arahide

Arahide continuă să se coacă încă câteva luni, până la primul îngheț. În această perioadă trebuie să tăiați udarea și să opriți hrănirea. De fapt, aștepți ca arahidele să se coacă.

De îndată ce temperatura pe stradă scade la un mic minus, procesul de vegetație al plantei se termină. Acesta este momentul în care trebuie să săturați arahidele.

Când sunteți hotărât că veți săpa arahide, trebuie să începeți din partea din față a patului. Făcând lopata în pământ, țineți tufișul cu mâna, faceți o săpătură și scoateți planta împreună cu rădăcinile. Pământul după aceasta ar trebui să fie ușor zdrobit și așezat bucata pe o parte a patului. În același mod, continuați să săriți arahidele și pliați rădăcina la rădăcină.

Arahidele colectate ar trebui să fie așezate ca și cum ar fi cu sheaves și suspendate cu rădăcini într-o cameră uscată, ventilate timp de două săptămâni pentru a se maturizeze. Apoi, trebuie să tăiați boabele și să le clătiți de la sol. Și după aceasta, este necesar să se usuce fasolea prin toate mijloacele, astfel încât acestea să nu interzică și să nu crească. Ideal pentru aceste scopuri este uscarea fructelor și legumelor. Ca o alternativă, le puteți usca în cuptor, răspândind uniform pe o foaie de copt.

Fasolele de arahide bine uscate ar trebui să fie ușor de rupt și să se prăvălească, iar gustul boabelor ar trebui să devină caracteristic. Bomboanele cu o ușoară presiune ar trebui să se descompună cu ușurință în două jumătăți.

Când vă asigurați că arahidele sunt bine uscate, puteți să le curățați complet de coajă de sus sau să le lăsați așa cum este. Păstrați fasolea într-un loc uscat în pungi sau borcane din sticlă călită cu capace strânse.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

85 − 75 =