când îndepărtează ceapa din grădină

Ceapa este o leguma, fara de care viata noastra este greu de imaginat. Practic, în fiecare fel de mâncare, cu excepția desertului, folosim această recoltă utilă: rădăcini, salate, sosuri, supe și borsch. Nu este surprinzător faptul că mulți grădinari preferă să crească ceapa în vile și case de locuit. Deși legumele nu pot fi numite exigente de îngrijire, există încă unele caracteristici. Acest lucru se aplică și la întrebarea când se curăță ceapa din grădină. Apropo, pentru fermierii fără experiență, aceasta poate fi o problemă. Articolul nostru este de a ajuta.

Când trebuie să scot ceapa și de ce este important să știu?

Nu este un secret că trebuie doar să colectați ceapă cu adevărat matură, dar este important să nu depășiți cultura rădăcinii. Aceste două condiții sunt garanția că recolta va fi stocată mult timp. În caz contrar, ceapa recoltată rapid leagă ușor agenții patogeni. Ca urmare, becurile vor începe să putrezească. Ceapa Perezreli este de asemenea slab depozitată, deoarece scările sale vor începe să scadă devreme. Ca urmare, rădăcinile vor începe în curând să crească, ceea ce nu are cel mai bun efect asupra stocării.

Deci, pentru a vă asigura o recoltă pe termen lung, trebuie să știți când puteți recolta ceapa. De obicei, curățarea paturilor de ceapă se efectuează la sfârșitul lunii iulie - august (în funcție de zona climatică). Dar, vedeți, aceasta este o perioadă destul de lungă. Există mai multe moduri de a determina timpul de maturare a legumelor. Să le analizăm mai detaliat.

Când arcul este scos din pat - o modalitate matematică

Metoda matematică propusă se bazează pe cunoașterea perioadei medii de maturare. Pentru a calcula momentul în care trebuie să recoltați arcul, data plantei ar trebui să fie adăugată de la 68 la 83 de zile. Luând în considerare calendarul, obțineți o dată aproximativă de rădăcină de maturare. Cu toate acestea, după cum puteți vedea, acest lucru nu este un mod foarte precis, deoarece este necesar să se țină seama de condițiile climatice, caracteristicile soiului, vremea și multe altele. În plus, nu fiecare rezident de vară își poate aminti data de plantare.

Când este mai bine să cureți un arc: determinăm prin aspect

Acesta este cel mai eficient mod de a determina timpul de recoltare, este potrivit pentru orice zonă climatică din regiunea dvs. În primul rând, trebuie doar să fiți atenți când observați că frunzele încep să devină galbene, tulpinile sunt uscate și au căzut la pământ. Acesta este un fel de semnal că ceapa începe să se coacă. Și este important ca urmărirea să aibă loc în majoritatea plantelor plantate. În acest moment, puteți săpe câteva becuri pentru a evalua maturarea lor. Faceți acest lucru cu atenție, pentru a nu deteriora bulbii. Este mai bine să excavați cu furcă, atunci șansele de lovire a unei legume sunt mai puțin. Inspectați cu atenție ceapa - ar trebui să fie fermă, cu un gât moale și uscat, cu solzi uscate și cu aceleași rădăcini.

Se întâmplă astfel încât grădinăritul pur și simplu trebuie să accelereze maturarea culturii pe patul de ceapă. În acest caz, rezidenții experimentați de vară recomandă o cosire a vârfurilor cu o săptămână înainte de recolta propusă. Există o altă opțiune - Când trebuie să scoateți ceapaCeapa ar trebui să fie ridicată cu o lopată sau furculiță la suprafața pământului, din cauza căreia accesul la umiditate va fi limitat.

Practic, aceleași recomandări pot fi date și în cazul recoltării cepei de iarnă. Adevărul, se înrăutățește abia mai devreme (la jumătatea anului - sfârșitul lunii iulie), după cum a pus totul în toamna târzie. Semnele principale de maturare, în plus față de depunerea și îngălbenirea vârfurilor, sunt aspectul unei culori caracteristice a cântarelor de acoperire - roșu, portocaliu sau albastru.

Sfaturile și recomandările descrise mai sus sunt potrivite pentru replicarea cepei. Dacă vorbim despre momentul în care se recoltează prazul sau mai puțin frecvent cultivate în bomboane de ceapă sau arpagic, atunci mijlocul sfârșitului lunii august este optim. Acest timp poate fi folosit pentru a tăia verdeața și pentru ao pregăti pentru depozitare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 1