Care este diferența dintre mure și zmeura neagră

Pe plan extern, zmeura neagră și murele coapte sunt asemănătoare, din cauza a ceea ce adesea oamenii confundă aceste două fructe de pădure. Dar există câteva semne adevărate care ajută la întrebarea - cum să distingem zmeura neagră de mure.

Diferența dintre zmeura neagră și murele

Deci, prima și principala diferență dintre zmeura și murele negru este rădăcina florii. Atât zmeura, cât și murele au multe lobule mici mici, însămânțate, care sunt îmbinate cu mici fire de păr. Ele se formează în jurul floarei sau a kernelului.

Deci, atunci când se colectează zmeură, drupes sunt îndepărtate de la peduncul, ca rezultat, fructe de pădure colectate în interiorul se dovedească gol. În același timp, mure de la momentul colectării nu este separat de croșetat, rămâne în interiorul berry, se rupe în loc de atașament la tulpină. Dacă vedeți un centru alb în interiorul boabelor - înainte de a vă mure.

Ce altceva este diferența dintre mure și zmeură neagră? Perioada de maturizare. Zmeura, de obicei, se coace până în iulie, în timp ce mureaua se maturizează mult mai mult.

Pentru a distinge murele de zmeura negră, puteți să vă uitați atent la muguri. Negrul de zmeură are lăstari slabi, de culoare palidă, aproape albăstrui. Și mureaua are tufișuri mult mai mari, uneori ajungând la 3 metri înălțime. Tulpinile sunt verzi, cu spini foarte mari asemănători spini de trandafiri.

Care este diferența dintre zmeura neagră și murele în îngrijirea lor?

Blackberry este mai rezistent la secetă, dar mai exigent la căldură. Înflorește și se coace mai târziu decât zmeura. În același timp, este mai puțin pretențios pentru fertilitatea solului și uneori mai productivă decât zmeura neagră.

Tufurile de Blackberry sunt mai puțin rezistente la îngheț și necesită adăpost pentru iarnă. Murelele nu tolerează hidratarea solului, acesta se dezvoltă bine numai în zonele dărâmate de argilă. Datorită creșterii semnificative, lăstarii de mușchi necesită prezența suporturilor. Cu ajutorul lor, puteți ajusta și densitatea tulpinilor în picioare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

63 + = 70