casetă de aer condiționat

Când vine vorba de necesitatea de a regla temperatura unei încăperi spațioase, în majoritatea cazurilor alegerea se face în favoarea achiziționării și instalării unui aparat de climatizare cu casetă. El se descurcă bine cu sarcinile sale în birouri, magazine, hale, locuri publice de catering și locuințe de dimensiuni mari, distribuind uniform aerul furnizat.

Casetă de aer condiționat - Caracteristici

aparate bazate pe casete de aer condiționat nu este de două blocuri, una situată în afara spațiului climatizat (de obicei, pe peretele exterior), cealaltă - interior. Sistemul de climatizare cu casetă este un aparat de aer condiționat pentru tavan, pentru montarea acestuia este necesar un plafon fals. Instalarea aparatului de aer condiționat de casetă este posibilă atunci când distanța dintre spațiul tavanului variază în limitele a 25-40 cm, în funcție de modelul ales. Pentru a instala tavan și casetă de canal adecvat de aer condiționat, dar spre deosebire de canal, aerul mănunchi sistem split alimentat prin panoul de fund, în care sunt prevăzute obloane de distribuție. De obicei aparate de aer condiționat de tip casete sunt dotate cu funcții standard: ridicarea și coborârea temperaturii, filtre și ventilație de curățare. Puterea și mișcarea fluxurilor de aer pot fi controlate cu ajutorul telecomenzii.

Avantajele și dezavantajele aparatului de climatizare cu casetă

Avantajele sistemului de casete de aer condiționat includ următorii indicatori:

  1. Aparatul de climatizare cu casetă deplasează simultan aerul în patru direcții, ceea ce duce la atingerea rapidă a temperaturii dorite. De asemenea, capacitatea de a bloca fluxul în anumite părți și de a regla direcția fluxului cu ajutorul jaluzelelor mobile face ca lucrul aerului condiționat să fie confortabil pentru persoanele din cameră.
  2. Principiul de funcționare a unui aparat de climatizare de casetă reduce costul controlului climatizării, deoarece el singur reușește să facă schimb de aer în încăperi mari, unde ar fi necesar să se instaleze 2-3 sisteme de perete.
  3. Panoul exterior al unității de plafon nu strică interiorul încăperii, montat discret în tavan și arătând doar grila decorativă, a cărei dimensiune corespunde parametrilor unei plăci de finisare convenționale pentru un plafon de 600 × 600 mm.
  4. Unele modele au funcția de a furniza aer exterior.
  5. Casetele de aer conditionat funcționează absolut fără zgomot.

În categoria minusurilor, se pot observa următoarele aspecte:

  1. Instalați acest tip de aparat de aer condiționat este posibil numai în spațiul plafonului fals.
  2. Pentru funcționarea eficientă a unui aparat de climatizare cu casetă este necesară o înălțime a încăperii de cel puțin 3 metri.
  3. Un astfel de plus ca și furnizarea de aer proaspăt este relativ, deoarece cota sa poate fi doar o zecime din fluxul total.
  4. plafon cu climatizare cu casetă

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un aparat de aer condiționat pentru casete?

Dacă toate condițiile necesare pentru instalarea unui sistem climatic de tip casetă sunt îndeplinite, atunci selecția sa poate fi determinată de tipul de dispozitiv. De exemplu, aparatele de climatizare cu convertizor sunt preferabile celor care funcționează fără un invertor, deoarece pot crea rapid temperatura dorită a încăperii, pot lucra liniștit și mai economic. Puteți găsi, de asemenea, un aparat de aer condiționat de casetă cu alimentare de aer nu în patru direcții, dar într-una sau două, pentru unele camere va fi mai convenabil și mai economic.

Indiferent de modelul și producătorul pe care îl preferați, este important ca instalarea și curățarea aparatului de climatizare să fie efectuate numai de profesioniști - ceea ce va extinde timpul și calitatea serviciului sistemului. Independent, puteți monitoriza curățenia panoului decorativ exterior, este ușor de îndepărtat și ușor de curățat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 48 = 51