Câte țestoase trăiesc cu burtă roșie

Este clar că orice persoană implicată în întreținerea peștilor de acvariu, a papagalilor, a hamsterilor sau a altor animale este interesată de speranța medie de viață a animalelor lor preferate. Prin urmare, apariția numeroaselor anchete despre cât de mulți ani poate trăi broasca testoasă este cu totul logică. Aceste reptile sunt, în general, deținători de înregistrări ale ficatului de lungă durată, însă în acest caz depinde nu numai de sănătatea lor personală, ci și de alți factori vitali ai vieții.

Câți ani trăiesc broasca testoasă?

Viitorul proprietar al acestei creaturi amuzante, îmbrăcat într-o coajă, trebuie să înțeleagă că se transformă într-un mic animal pentru aproape toată viața lui. Adesea, atunci când sunt în captivitate, ei trăiesc cu calm într-o vârstă foarte avansată de 30-40 de ani și mai mult. Dar acest lucru se întâmplă atunci când oamenii înțeleg că o broască țestoasă nu este o jucărie și necesită o atenție zilnică adecvată. Dacă nu respectați anumite reguli, frumusețea voastră roșiatică va emite foarte repede spiritul, și chiar și genele bune de la strămoșii reptile sălbatice nu o vor ajuta.

Oamenii sunt interesați nu numai de cât de multe țestoase de acvariu trăiesc, ci și de capacitatea de a determina vârsta lor aproximativă. La urma urmelor, aceste creaturi nu ne primesc mereu mici copii. Uneori ele sunt date sau cumpărate de adulți. Calculele aproximative pot fi efectuate într-un mod simplu - prin măsurarea diametrului cochiliei. Creșterea în medie a 6 cm în primul an, reptilele noastre se adaugă la 2-3 cm pentru fiecare an următor. La vârsta de șase ani, bărbatul are un diametru ornamental osos de aproximativ 17 cm și o femeie de până la 20 cm. Dar, treptat, creșterea lor încetinește, iar adaosul nu depășește unu sau doi centimetri. Câte țestoase trăiesc cu broască roșie1 În medie, până la sfârșitul vieții, mărimea broască țestoasă nu depășește 30 cm, deși uneori printre acești bărbați frumosi există și giganți cu diametrul de o jumătate de metru.

Cât trăiesc țestoasele în medie depinde de starea întreținerii lor. Aquaterrarium ar trebui să fie suficient de spațios încât dimensiunile sale să nu împiedice mișcarea animalului de companie. Mențineți o temperatură optimă aici, instalați un filtru, echipați o "insulă sushi" pe care ar luxura sub "soarele" artificială și, bineînțeles, vă va oferi animalului o hrană de calitate. Doar în aceste condiții frumoase se poate aștepta ca broaștele de broască țestoasă să trăiască o viață lungă și fericită.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

10 + = 13