catina de mare la recoltare

Faptul că catelul de mare este cu siguranță util și este un fel de titular de înregistrare pentru conținutul de vitamină C este cunoscut astăzi de adulți și copii. Dar întrebarea când să recoltăm o mulțime de carapace pentru mulți rămâne un mister insolubil. Atât începătorii, cât și grădinarii cu experiență nu reușesc întotdeauna să ghicească corect momentul în care este mai bine să jefuiască catelul de mare. Și în cele din urmă, din copac sau îndepărtate fructe de padure deservite care nu au acumulat pe deplin toate substanțele utile, sau o parte din recolta se pierde în încercarea de a elimina catarama de peste mare overtly. Când să recoltăm corect recolta de cătină, vom vorbi astăzi.

La ce oră să strângeți catina de mare?

Înainte de a trece la sarcina dificilă de recoltare a recoltei de cătină, este necesar să definiți în mod clar pentru dvs. de ce se întâmplă această recoltă. Deci, pentru prelucrarea fructelor dulci și congelare trebuie să fie colectate la începutul coagulării biologice, atunci când acestea sunt cât mai sigure posibil și conțin cea mai mare cantitate de vitamine. Dar pentru a stoarce sucul și untul, precum și pregătirea de jeleu, fructele de pădure ar trebui să stea încă 10-14 zile pe ramuri, astfel încât să devină mai suculente și moi. În medie, perioada de recoltare a cărnii de mare se produce la următoarea perioadă:

  • Soiuri de soiuri de struguri de munte ar trebui să fie recoltate din a doua decadă a lunii august până la sfârșit;
  • Soiurile târzii de cătină albă ajung la maturitate până în a doua jumătate a lunii septembrie.

Trebuie avut în vedere faptul că acești termeni sunt destul de arbitrari, deoarece timpul pentru maturarea cătină-de-mare este în mare măsură dependent de condițiile climatice și meteorologice. Prin urmare, semnalul principal al maturității sale este modificarea aspectului: boabele copt dobândesc o culoare bogată și sunt ușor turnate.

Cum se colectează catina de mare?

Mergând la recoltarea căței de mare este principalul lucru, ceea ce ar trebui să stocați - răbdarea mare de recoltă de cătinăși optimismul. Fără aceste două componente pentru a colecta fructe de padure mici, cu suficiente sucursale, pur și simplu nu va funcționa. Dar cum să vă apropiați de cătină? Începeți să colectați fructe de pădure de sus în jos, care se deplasează de la marginea ramurii până la baza. Având în vedere că sucul de fructe de padure de mare este destul de gros și agresiv, nu este inutil să se acorde o protecție suplimentară a pielii mâinilor. Din aceleași considerente, hainele ar trebui să fie alese confortabil și puternic. Deși meșteșugarii populare au venit cu o mulțime de adaptări și căi de a accelera procesul de recoltare a boabelor de cătină, totuși, vor exista pierderi mult mai mici cu ruperea veche a boabelor. Desigur, acest proces va dura mult timp, dar boabele nu vor fi suprimate și nu își vor pierde atractivitatea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 3