care pot fi plantate după varză

Respectarea regulilor de rotație a culturilor pe situl său contribuie la evitarea epuizării unilaterale a solului, răspândirea bolilor și reproducerea insectelor. Cu o fructificare competentă, predecesorii devin un bun ajutor pentru dezvoltarea culturii următoare. Randamentul grădinii din acest lucru este doar un câștig.

Ce poate fi plantat într-o grădină după varză?

Grădinarii fără experiență ar putea să nu știe ce poate fi semănat și ce crește bine după varză. Deci, varza este un predecesor bun pentru tomate, cartofi și ceapă.

Normele de agrotehnologie prescriu să nu se planteze roșii în locul în care cartofii au crescut, deoarece au aceleași dăunători și boli. Dar varza este un predecesor excelent pentru o tomată. Același lucru, numai în ordine inversă, privește cartofii. După roșii nu poate fi plantată, ci după varză - este foarte posibil și necesar.

În ceea ce privește ceapa, începe să crească slab după 3-4 ani de plantare în același loc. Pentru a obține o recoltă bună de ceapă, trebuie să o plantați în locul culturilor, sub care au fost introduse multe materiale organice. Acestea includ varza.

Ce altceva poți să plantezi după varză - după ce cresc bine vinetele și anghinarea din Ierusalim. Dar există și ceva ce nu poate fi plantat după varză. Acestea sunt castraveți, dovleac, ridiche, napi și morcovi.

Vecinătatea varză cu alte culturi

Dacă vorbim despre plantarea simultană a varză și alte culturi, buna pentru vecinii ei sunt ceapa, tot felul de salata verde, mărar, țelină, fasole Bush. Mararul sperie omizi aromă și afide, telina proteja împotriva zbura varză și gândaci purici, ceapă și varză sperie muscă.

Iubește varza și cartierul cu ierburi aromatice, cum ar fi isopul, menta, pelinul, mușețelul chimistului, chaiberul și salvia. Toți aceștia îndepărtează de varză o varietate de dăunători, punând larve în frunze de varză.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 4 =