ce să vezi în Praga în 4 zile

Praga este o capitală uimitor de frumoasă europeană. Arhitectura interesantă și istoria bogată a orașului este că în fiecare an atrage un număr mare de turiști în Praga. De asemenea, capitala Republicii Cehe ocupă una dintre pozițiile de lider pe lista celor mai vizitate orașe din Europa. Desigur, pentru a admira toate frumusețile orașului nu va fi suficient pentru o singură săptămână, nu pentru o singură lună. Dar, dacă veți ajunge în acest oraș uimitor pentru doar câteva zile, atunci puteți încerca să vizitați atracțiile cele mai interesante și memorabile. În acest articol vom vorbi despre ceea ce puteți vedea în Praga în 4 zile. Lista celor mai strălucite locuri din oraș vă va ajuta să vă organizați călătoria.

Piața orașului vechi

Acesta este piața principală din vechea parte a orașului. Plimbând în această zonă, puteți simți atmosfera evazivă a Praga medievală cu arhitectura ei de neuitat. Pe piață există un templu al Fecioarei Maria înaintea lui Tyn, realizat în stil gotic din secolele al XIV-lea până în secolul al XVI-lea. În interiorul bisericii puteți admira bogata decorare și picturi ale operei lui Karl Shkrety.

ce să vezi în Praga în 4 zile_1

Primăria

Tot pe Piața Orașului Vechi se află clădirea Primăriei, care în trecut era centrul vieții politice a orașului. Până acum doar un singur turn a supraviețuit. Dar această construcție este de asemenea interesantă, deoarece fațada ei găzduiește un ansamblu de ceasuri unic, care "revine la viață" în fiecare oră cu bătălia de la chimiști.

ce să vezi în Praga în 4 zile_2

Podul Carol

Gândindu-vă la ceea ce puteți vedea în Praga pe cont propriu, prima atracție care vine în minte este tocmai acest pod renumit. Construcția sa a fost începută în anul 1357, la comanda lui Charles IV. În lungime, podul se întinde mai mult de o jumătate de kilometru, iar lățimea lui este de 10 metri. De-a lungul podului există 30 de sculpturi care prezintă principalele sfinți din Cehia. Au fost instalate pe pod la sfârșitul secolului al XVII-lea. În prezent, multe dintre ele au fost înlocuite cu copii, iar originalele au fost duși la muzeu.

ce să vezi în Praga în 4 zile_3

Catedrala Sf. Vitus

Această catedrală ocupă unul dintre primele locuri din lista celor mai importante 10 obiective turistice din Praga, pentru că este exact un simbol al orașului. Catedrala gotică a fost înființată în 1344, moment în care găzduiește reședința Arhiepiscopului din Praga. Construcția bisericii a durat timp de mai multe secole, prin urmare, în afară de elemente evidente de decor gotic, în ansamblul Catedralei, puteți găsi detalii, realizate în diferite stiluri - de la neo-gotic la baroc.

ce să vezi în Praga în 4 zile_4

Castelul Praga

În lista celor zece atracții din Praga, ar trebui să includeți Castelul Praga - cea mai mare cetate din țară, fondată în secolul al IX-lea. Catedrala Sfântul Vitus este situată chiar în centrul acestei cetăți. În plus, pe teritoriul Castelului Praga puteți vizita muzee, Grădina Regală și Manastirea Strahov.

ce să vezi în Praga în 4 zile_5

Mănăstirea Strahov

Cea mai faimoasă mănăstire, construită în 1140, merită, de asemenea, atenția turiștilor. A fost întemeiată pentru călugări-premonstranți, care au păstrat un jurământ de celibitate și tăcere. Separat, merită notat biblioteca mănăstirii și Biserica Adormirea Maicii Domnului - ei uimesc cu splendoarea decorului.

ce să vezi în Praga timp de 4 zile6

Casa de dans

Vorbind despre ceea ce este interesant de văzut în Praga, este imposibil să nu mai vorbim de clădirile mai moderne. Dintre acestea, Casa de dans, construită în 1996, generează o curiozitate deosebită printre oaspeții orașului. Forma neobișnuită a clădirii seamănă cu un cuplu care se învârte în dans. În interiorul casei există birouri de companii internaționale.

ce să vezi în Praga timp de 4 zile_7

Muzeul Kampa

Acest muzeu va atrage iubitorii de artă modernă și impresii neobișnuite. Pe lângă expoziția permanentă prezentată de lucrările artiștilor est-europeni din secolul XX, muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții temporare.

ce să vezi în Praga în 4 zile_8

Țară mică

Pentru a vedea obiectivele baroc ale orașului Praga, trebuie să mergeți în această zonă a orașului. Aici, mergând pe străzile înguste, puteți vedea faimoasele palate din Praga.

ce să vezi în Praga în 4 zile_9

Waterpark

Odihnindu-se la Praga, merită să vizitați Aqua Palace - cel mai mare din Europa. În parcul acvatic există un număr mare de tobogane și atracții de apă, mai multe saune, săli de sport, masaje și tratamente spa.

ce să vezi în Praga în 4 zile_10

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 84 = 94