Ce vas este necesar pentru ficus

După cum știți, Ficus este una dintre cele mai eficiente instalații pentru locuințe și birouri. Dar el este destul de capricios și locul greșit sau regimul de udare va afecta aproape sigur condiția florii, se poate îmbolnăvi. Un vas pentru un smochin are, de asemenea, o valoare și afectează în mod direct rata de creștere.

Cum de a lua o oală pentru un smochin?

Pentru plantele tinere vasele standard sunt destul de potrivite, dar adulții au nevoie de vase mari de câteva zeci de litri. Selectați capacitatea se bazează pe forma, mărimea și tipul de plantă.

  1. Ce formă aveți nevoie de o oală pentru un smochin? Pentru majoritatea reprezentanților acestei specii, modelul standard, a cărui înălțime este aproximativ egală cu diametrul, este destul de potrivit. De exemplu, acest vas este potrivit pentru Benjamin ficus. Excepția este numai acele plante cultivate în tehnica bonsai. Apoi, este necesar pentru a ridica ghivece sau boluri plate, în care înălțimea flanșelor care nu depășesc 10 cm. In acest caz, Ficus benjamina nevoie oală sub forma unui bol sau recipient, de preferință realizat din argilă și fără acoperire lucioasă.
  2. Mărimea potului pentru ficus este selectată în funcție de evoluția și mărimea sistemului rădăcină. În mod ideal ar trebui să aibă containerul gaura de drenaj bun, de la rădăcini la peretele vasului trebuie să fie de cel puțin 2 cm. Noul ghiveci trebuie sa fie doar 2-3 cm mai mare decât cel vechi. Dacă ridicați prea multă capacitate, aceasta poate duce la dezintegrarea rădăcinilor sau chiar la moartea plantelor. Și unele specii, în general, sunt contraindicate.
  3. Ce fel de oală este necesar pentru ficus în ceea ce privește materialul? Aici totul este simplu. Pentru această plantă este adecvat un recipient din plastic, argilă sau ceramică. Condiția 1: planta nu ar trebui să fie expusă la atac chimic din partea materială. Potul ideal pentru ficus nu este mai vechi de un an - din lut fără capac, pentru o plantă mai veche, o cada de lemn sau plastic este destul de potrivit.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

89 − = 86