cea mai mare cascadă din Africa

Victoria Falls este renumită în întreaga lume și atrage constant un număr mare de turiști din întreaga lume. Este cea mai mare cascadă din Africa. Localnicii o numesc "Mosi-oa-Tunja", ceea ce înseamnă "Fum thundering". Victoria este una dintre cele mai semnificative și unice spectacole ale continentului african.

Teritoriul cascadei aparține simultan două țări - Zambia și Zimbabwe. Pentru a înțelege unde cade Victoria, trebuie să vezi unde se află granița dintre cele două state. El împarte țările direct de-a lungul canalului râului Zambezi, trecând prin cascadă.

Istoria numelui cascadei Victoria

Numele său a fost dat acestei cascade de către pionierul și călătorul englez David Livingston. El a fost și primul om alb, al cărui ochi în 1885 au prezentat o vedere incredibilă asupra cascadei. Locuitorii locali au condus cercetătorul la cea mai înaltă cascadă din Africa. David Livingston a fost atât de fascinat și uimit de punctul de vedere care imediat a numit cascada în onoarea Reginei Angliei.

Geografia cascadelor din Victoria

De fapt, Victoria Falls nu este cea mai mare cascadă din lume. Laurii de cel mai înalt debit de apă au mers la Angel Falls din Venezuela (979 m). Dar faptul că zidul apei se întinde pe o distanță de aproape doi kilometri face ca această cascadă să fie cel mai larg flux continuu din lume. Înălțimea cascadei Victoria este aproape de două ori înălțimea căderilor Niagara. Această cifră variază de la 80 la 108 de metri în diferite puncte ale fluxului. Spray de masele de apă care se încadrează rapid sunt împrăștiate pe tot teritoriul piscinei naturale format dintr-o cascadă, și se poate ajunge la o înălțime de 400 de metri. Ceața, pe care le creează și hohote de fluxul rapid de vizibile și sonor chiar și la o distanță de 50 km.

Victoria Falls se află pe râul Zambezi aproximativ în mijlocul curentului său. Avalanșa de apă se rupe de pe stâncă în locul unde râul lat se împrăștie brusc într-o fantă montană relativ îngustă, a cărei lățime este de 120 m.

Distracție pe cascada Victoria

În toamna, când se apropie sezonul ploios, nivelul apei din râu este semnificativ redus. În acest timp, puteți face plimbări într-o anumită parte a cascadei. Restul timpului, cascada reprezintă un flux extrem de puternic, care plouă în fiecare minut 546 de milioane de litri de apă.

Sezonul uscat atrage un număr mare de turiști la cascadă, de asemenea, pentru că în această perioadă a anului puteți înota într-o piscină naturală unică, numită diabolică. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece "Fontul Diavolului" pe căderea Victoria se află chiar la margine. Floating în ea, puteți observa cum, la o distanță de numai câțiva metri de munte, izbucni curenți de apă bubbling. Din cascadă, această mică piscină de 10 metri este separată doar de un jumper îngust. Cu toate acestea, când apa din Zambezi se află din nou, "botezul diavolului" este închis, deoarece vizita sa poate reprezenta o amenințare pentru viața turiștilor.

De asemenea, printre fanii sporturilor extreme, o formă populară de divertisment este "bungee jumping". Acesta nu este altceva decât să săriți pe o frânghie direct în apele înfloritoare ale cascadei Victoria din Africa. "Bungee jumping" se desfășoară de pe podul situat în imediata vecinătate a cascadei. Pentru o persoană care dorește să-și asume riscul, poartă cabluri elastice speciale și sugerează că va intra în abis. După un zbor liber, aproape la suprafața apei, cablurile izvorăsc și se opresc în curând. Un turist fără teamă primește multe senzații noi și incomparabile.

cea mai mare cascadă din Africa1 cea mai mare cascadă din Africa2 cea mai mare cascadă din Africa3
cea mai mare cascadă din Africa4 cea mai mare cascadă din Africa5 cea mai mare cascadă din Africa6
cea mai mare cascadă din Africa7 cea mai mare cascadă din Africa8 cea mai mare cascadă din Africa9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

61 − 59 =