Ceapa de ceapa pentru gradina sau pentru gradina

Oamenii au crescut de mult diferite plante cultivate, legume, fructe și fructe de pădure. De-a lungul a sute de ani, camioanele au trecut prin schimbări importante, iar materialele sintetice și otrăvurile - mult mai eficiente și mai eficiente - au înlocuit mijloacele tradiționale. Dar mulți amatori și acum folosesc în agricultură numai substanțe naturale, înlocuind substanțele chimice cu gunoi de grajd, infuzii de iarbă, humus. Cu ei, puteți fi siguri de siguranță pentru plantele pe care le veți mânca.

Unul dintre aceste mijloace pentru grădină și grădină, protejându-le împotriva dăunătorilor, este cojile de ceapă obișnuite. Aceasta este o substanță foarte multifuncțională cu proprietăți unice, pe care mulți începători nici măcar nu o cunosc.

Folosirea cojii de ceapa in gradina si gradina de legume

Primul aspect al utilizării cojilor de ceapă pentru grădină sau grădină este ca un îngrășământ. Acesta conține în compoziția sa întregul spectru de micro- și macroelemente care saturează solul site-ului dvs. cu aceste substanțe și stimulează o bună creștere a plantelor. Pentru a fertiliza solul cu ceapa de ceapa, trebuie doar sa o adaugati la pamant atunci cand sapati un teren - cel mai bine este sa faceti asta in timpul iernii.

Al doilea aspect este controlul dăunătorilor, care se desfășoară în mod constant în grădină și în grădină. Ca parte din coaja de ceapa a kvartsetin - o substanță cu activitate bacteriostatică (aceasta, de asemenea, este un colorant natural, deoarece coaja de ceapa este cunoscut a fi utilizat pentru colorare). Odată ajuns în sol, kvartsetin luptă cu succes cu spori de ciuperci (inclusiv făinare), care afectează adesea cultura, dezinfectează sol.

Foarte eficient împotriva cojilor, păianjenilor, gândacilor de plante, tripsurilor, medniturilor, muștelor de fructe. Este bine influențată de decoctul său pe larvele zmeelor ​​de morcovi, phytophthora, acarianul de căpșuni, este bacteriosis eficientă de varză și ridiche.

Deci, să aflăm cum să folosim coji de ceapă în grădină.

Pentru aceasta, pregatiti perfuzia, a carui reteta este aceasta:

  1. 200 g de coji de ceapă uscată și curată, turnați 10 litri de apă (caldă sau fierbinte).
  2. Infuzați timp de 4-5 zile.
  3. Strain.
  4. Adăugați câteva picături de săpun lichid - aceasta va face soluția mai "lipicioasă" pentru frunzele plantelor, astfel încât aceasta durează mai mult și funcționează mai bine.

După ce tulpina bulion, restul de coaja de ceapa poate fi descompusă sub orice arbuști fructiferi, dacă acestea sunt pe site-ul dvs. - acest lucru le va aduce, de asemenea beneficii. Infuzarea cojilor este cea mai bună metodă de a udarea plantelor în seara zilei în care a fost preparată. Acest lucru vă va oferi o garanție de prospețime și calitatea tratamentului, iar efectul nu va fi lent în ceea ce: plantele udate cu un decoct util, să crească mai repede, se dezvolta mai bine și mai multe fructe mai mult.

Cu această soluție, plantele pot fi tratate atât pentru tratament cât și profilactic. Deci, pentru a preveni mucegaiul praf, castraveții și alte culturi sunt pulverizate cu perfuzie de coji la fiecare 5 zile, morcovi și roșii - la fiecare 4 zile. Aceeași metodă ar trebui utilizată pentru combaterea afidelor comune și a sfeclei de sfeclă.

Dacă frunzele de dovlecel sau de castravete au început să se transforme în galben, puteți hrăni Cum să folosiți cojile de ceapă în grădinăplanta este un decotiv util. Pentru aceasta, se toarna cateva catelusi de coji in doua litri de apa, se acopera cu un capac si se aduce la fiert. Fără deschiderea capacului, bulionul este răcit și apoi diluat cu 10 litri de apă. Puteți adăuga 1 lingură de muștar uscat. Această soluție este recomandată pentru a efectua pansament top de la nivelul frunzelor, astfel încât frunzele castraveților să devină din nou verzi.

Dacă observați semne de infectare cu thrips pe coaja de ceapă, atunci știi: poate fi utilizată, dar trebuie doar să fiarbă. Larvele de thrips mor sub influența fierbei, iar după aceea este posibilă utilizarea cojii de ceapă în grădină.

Nu aruncați cojile de ceapă din ceapă - este foarte util și vă va salva grădina de dăunători.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

68 + = 71