Gagea

Ceapa de gâscă este o plantă bulbică de miere erbacee aparținând unei familii de plante de crin. Apariția sa este destul de modestă, dar planta arată grozav într-o grădină pietonală și se simte minunată în aranjamente florale. De multe ori este de asemenea folosit ca o bordură. În natură există mai mult de o sută din speciile sale și, cel mai adesea, planta se găsește în Eurasia și Africa de Nord. Înflorit ceapa de gâscă în primăvara devreme, așa că este numit în mod obișnuit de zăpadă galbenă.

Floarea de ceapă de gâscă atinge o înălțime de 35 cm. Inflorescențele sale sunt umbelliform, iar florile în sine sunt mici asteriscuri galbene. Frunzele plantei de ceapă sunt înguste și lungi, mult mai lungi decât inflorescența. Ceapa de gâsca multiplicată cu ajutorul copiilor, care se formează din bulbul principal. Vara, fructele cepei de gâscă sub formă de cutii triunghiulare cu semințe se coacă. După înflorire, partea aeriană a plantei moare.

Cele mai frecvente sunt speciile cum ar fi ceapa galbenă galbenă, ceapa, mic, roșiatic. În grădinile ornamentale de gradina, ceapa de gâscă este cel mai adesea folosită galben. Planta este destul de rezistentă, iubește locurile însorite, sol fertil, slăbit, care nu reține apa.

Ceapa galbenă galbenă

Galbenul crește în păduri, păduri de stejar, plantații și tufișuri groase. Are un mic bec în formă de ou cu un diametru de până la 10 mm, acoperit cu cântare gri-cenușiu. Tulpinile sale cresc până la 30 cm. Frunzele radicale sunt mai lungi decât inflorescențele. Sub inflorescență, are de obicei două frunze: una care crește peste inflorescență, iar a doua, mai puțin mare, mai scurtă decât inflorescența. Inflorescența în sine constă în 8-10 flori de culoare galben pal, iar în exterior sunt în general verzi. Ceapa de ceapa înflorește galben în martie-aprilie.

În timpul verii, planta începe o perioadă de odihnă. Și până la începutul toamnei ceapa de gâscă se formează pe deplin scăparea de anul viitor. Vârfurile frunzelor sale încep să semene cu un punct solid, ajutând planta să treacă prin primăvara devreme prin sol înghețat, zăpadă sau crustă de gheață.

Perioada de vegetatie in ceapa galbena dureaza doar 2-3 saptamani. Florile sale galbene se deschid la ora 10 dimineața, dar aproape la ora 17. În vremea ploioasă sau ploioasă, nu se deschid deloc.

În descrierea cepei galbene de gâscă, puteți întâlni perioade interesante de reproducere a acesteia. În prima perioadă, înainte de înflorire, crește reproducerea și formarea copiilor care apar la baza becului mamă. Aceste becuri formate mici nu cresc în următoarea, dar numai în al treilea an. În primăvara anului al patrulea și al cincilea, bulbii continuă să crească și numai în primăvara anului al șaselea, planta înflorește și începe a doua perioadă a vieții de ceapă de gâscă. Becurile fiice nu mai pot forma în el, iar reproducerea are loc doar cu ajutorul semințelor. Astfel de bulbi, crescuți din semințe, sunt localizați timp de mai mulți ani pe suprafața solului și pot fi ușor spălați de ploi sau ape de inundații Ceapă decorativă de gâscăși transportate pe distanțe lungi. Și bebelușii se formează la aceeași adâncime cu becurile mamei, adică nu se pot adânci și se pot spăla cu ploaie, dar se așeză lent pentru o mică distanță. Aceste două moduri de reproducere a cepei galbene de gâscă contribuie la o distribuție largă a acestei specii în sălbăticie.

Semințele de ardei galbeni sunt semănate sub iarnă. Dacă doriți să crească o plantă de la copii, este mai bine să împrăștiați ceapa în zona în care iarba crește deja și bulbul bulbesc ușor la pământ. Cu această plantare veți obține un covor natural frumos de la placer stele de flori galbene de gâscă decorative pe un câmp de iarbă verde.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =