Cimitirele cele mai frumoase din lume

În întreaga lume, oamenii încearcă să facă frumoase nu numai casele lor, ci și cimitirele, care devin în cele din urmă opere de artă reale. Astfel de locuri de înmormântare frumoase și neobișnuite devin din ce în ce mai des atragă atenția turiștilor.

În acest articol ne vom cunoaște cele mai frumoase 10 cimitire din lume.

Novodevichye Cemetery - Rusia, Moscova

Situat lângă zidurile de la Novodevichy Convent, acest cimitir este considerat cel mai faimos loc de înmormântare din capitala rusă. Se compune din părți vechi și noi, pe care sunt îngropate multe persoane celebre din trecut și prezent. Chiar și excursii se efectuează pe ea.

Cele mai frumoase cimitire din lume1 Cele mai frumoase cimitire din lume2

Podul spre Paradis - Mexic, Ishkaret

Unul din cimitirele lumii nu provoacă teamă la vizita. În structura sa seamănă un deal, format din șapte niveluri (cu numărul de zile într-o săptămână). În total, există 365 (în termeni de număr de zile ale anului) morminte unice, împărțite în patru scheme de culori diferite. Pentru a trece pe ea trebuie să depășești scara de 52 de pași (numărul de săptămâni din an). Dar, în ciuda particularității decorării mormintelor, aici sunt îngropați oameni adevărați.

Cele mai frumoase cimitire din lume4 Cele mai frumoase cimitire din lume5

Underwater Cemetery - Statele Unite, Miami

La o adâncime de 12 metri, în 2007, în apropierea coastei din Miami, a fost deschis un loc de înmormântare pentru scafandri numit "Reciful Memorial al Neptunului". Înmormântarea aici merge după cum urmează: rămășițele persoanei decedate sunt amestecate cu ciment și montate într-un recif. Teritoriul cimitirului este decorat cu diferite coloane și statui. Pentru a vizita mormintele rudelor decedate poate fi făcută în două moduri: pătrunderea în fund cu scufundări sau vizitarea sitului acestui cimitir.

Cele mai frumoase cimitire din lume5 Cele mai frumoase cimitire din lume6

Maramureș, România, p. Sepinza (Sapanta)

Este numit și "Cimitirul Vesel". În trecutul îndepărtat, românii au perceput moartea ca fiind începutul unei noi vieți, sa întâlnit solemn și bucuros. Prin urmare, toate mormintele cimitirului sunt decorate cu cruci de stejar rosu-verde-albastru, pe care sunt plasate afirmatii amuzante.

Cele mai frumoase cimitire din lume7 Cele mai frumoase cimitire din lume8

Acest cimitir este mai mult ca un parc cu multe alei, decorate cu diverse compoziții arhitecturale. Turiștii vin aici pentru a vizita mormintele compozitorilor și muzicienilor cunoscuți în întreaga lume (Beethoven, Salieri, Strauss, Schubert etc.). Cenușa a unora dintre ei a fost transportată special pe teritoriul acestui cimitir.

Cele mai frumoase cimitire din lume9 Cele mai frumoase cimitire din lume10

Catedrala St. Louis Voodoo nr. 1 - New Orleans, Statele Unite ale Americii

Catedrala St. Louis este formată din mai multe părți situate în diferite părți ale orașului. Cea mai mistică și mai interesantă este cimitirul numărul 1, deoarece aici se află mormântul Mari Lavaux - "regina voodoo", care dă putere magică și îndeplinește dorințele. O caracteristică deosebită a acestui cimitir este metoda de înmormântare - suprateran, cu alinierea obligatorie a mausoleului de deasupra lui.

Cimitirele cele mai frumoase din lume11 Cele mai frumoase cimitire din lume12

Staleno - Italia, Genoa

Situat pe un deal, acest cimitir este considerat cel mai frumos din Europa, deoarece fiecare piatră de mormânt pe care o reprezintă este opere de artă create de maeștri celebri.

Cimitirele cele mai frumoase din lume13 Cele mai frumoase cimitire din lume14

Orașul morților Pere Lachaise - Franța, Paris

Cimitirul Pere Lachaise este situat în nord-estul capitalei franceze. Aceasta este una dintre cele mai mari zone verzi ale orașului, foarte asemănătoare cu muzeul datorită numărului mare de pietre funerare. Aici sunt oameni celebri din Franța, cum ar fi Edith Piaf, Balzac, Chopin, Oscar Wilde, Isadora Duncan.

Cele mai frumoase cimitire din lume15 Cele mai frumoase cimitire din lume16

Cimitir modernist - Spania, Lloret de Mar (lângă Barcelona)

Este un adevărat muzeu de sculptură în aer liber, realizat în stilul școlii moderniste a lui Antonio Gaudi. Mormintele și criptele secolului al XIX-lea sunt situate în întregul cimitir.

Cimitirele cele mai frumoase din lume18 Cimitirele cele mai frumoase din lume18

Insula morților San Michele - Italia, Veneția

Acesta este un cimitir foarte neobișnuit. Datorită peretelui care acoperă întregul teritoriu, se creează o atmosferă de liniște și intimitate. Vizitatorii frecvenți ai săi sunt admiratori ai lui Diaghilev și lui Brodski.

Cimitirele cele mai frumoase din lume19 Cele mai frumoase cimitire din lume20

În afară de cele listate în lume, există multe cimitire mai frumoase.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

44 − 39 =