cinia plantare și îngrijire

zinnias luminoase multicolore lungi și bine dragi în zona noastră: ele sunt decorate cu paturi de flori în parcuri și grădini față în jurul valorii de case particulare. Numele popular al acestor frumuseti - Majors și vin din America Centrală. Numele oficial al acestor flori a fost în onoarea profesorului IG Tsinn, care ia adus în țările europene. Zinnias au o mulțime de specii sunt anuale și perene. Varietatea de culori (roșu, galben, alb, roz, lila, violet) și dimensiunea (înălțimea variază zinnias de la 15 la 120 cm, în funcție de soi) do tsiniyu bun venit în orice grădină. Zinnias floare pentru o lungă perioadă de timp, plăcut ochiului culori luminoase luxuriante, și păstrează mult timp prospețimea tăiat. Ele pot fi cultivate în parcele de grădină, și în ghivece pe pervazul ferestrei. Cele mai utilizate pe scară largă pentru amenajare a teritoriului primit două specii anuale (tsiniya elegante și tsiniya angustifolia), care a devenit strămoșii nenumărate soiuri de tsiny de grădină. Despre regulile de plantare și de îngrijire pentru cinici, vom spune în articolul nostru.

CINEMA: crestere din seminte

Cynia este o plantă foarte, foarte termofilă. Ea supraviețuiește cu ușurință chiar și în cea mai puternică de căldură, condițiile de secetă, dar și cea mai mică îngheț sunt în detrimentul acesteia. Prin urmare, cel mai bun mod de a crește carciumaresele - cultivarea verzei din semințe. Semănarea răsadurilor începe cu câteva luni înainte de înflorirea așteptată (optim - pentru două sau trei). Când se înfloresc tsinii? Dacă doriți să obțineți o grădină înfloritoare în luna iulie, însămânțarea semințelor pentru răsaduri ar trebui să participe în luna aprilie. zinnias plantare în sol în regiunile sudice se desfășoară în luna mai și flori, în acest caz, începe în luna august. Indiferent de metoda de carciumaresele în creștere din semințe alegeți: răsaduri sau direct în teren deschis, semințele înainte de semănat trebuie să germineze. Acest lucru se face astfel: semințele sunt așezate pe cârpă și umezite cu un spray. În funcție de prospețimea semințelor într-o perioadă de 2 până la 10 zile, ele vor germina. Tot acest timp ai nevoie pentru a umezi pânză, dar nu turnați. semințe germinate plantate sub formă de tablete de turbă convenționale sau vase mici umplute cu un amestec de humus și nisip într-un raport de 2 la 1. Când tsiniya formează un arbust mic, cu două sau trei foi, este transplantat pentru a deschide la sol. răsaduri de transplant de vase zinnias în teren deschis este de obicei în luna mai, când solul este deja incalzit si nu poate fi frică de înghețuri de noapte. Distanța între plante adulte trebuie să fie de cel puțin 30-40 cm. Parcela pentru plantarea zinnias necesare pentru a alege un bine luminat și protejate de vânt. Solul de pe amplasament ar trebui să fie ușor și neutru, iar îngrășămintele organice ar trebui să fie aplicate din toamnă.

Cum să ai grijă de cine?

Majoritatea problemelor de cinism sunt în timpul aterizării. În asistență medicală, această plantă este foarte nepretențioasă. Tolerează cu ușurință căldură și secetă extremă, fără a necesita udare frecventă. Pentru înflorirea îndelungată de apă cynthia, este necesară o udare rară dar abundentă. Apărarea cinicului, ar trebui să se asigure că apa nu se infiltrează în inflorescență, așa cum sunt din aceasta cultivarea semințelor putregai. După ploaie, este necesar să se rupă inflorescențele decolorate, deoarece acest lucru ajută la creșterea perioadei de înflorire.

Boli ale bărbiei

Cel mai adesea, chinens suferă de pete de frunze - aspectul pe frunzele de pete roșii maro, cu o frontieră roșie. Frunzele se usucă și cad. Acest lucru se întâmplă ca rezultat al plantării prea frecvente a udării cinice sau excesive. Frunzele afectate trebuie să fie rupte, iar dacă boala a capturat întreaga plantă - va fi distrusă. În plus, cynia este afectată de mucegaiul praf (real și fals), de mușchi și melci.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

49 − = 41