clasicismul în interior
Despre stilul clasic

Ca interior istoric, clasicismul a apărut inițial în palate. El a venit să înlocuiască stilul pompos și pretențios de rococo. Spre deosebire de cele din urmă, clasicismul strict a simplificat compoziția și a raționalizat spațiul. Acest stil a constituit baza arhitecturii antice, mai ales grecești.

Caracteristicile caracteristice ale clasicismului în interior:

  • monumentalitate;
  • simetrie;
  • forme geometrice obișnuite;
  • linii clare;
  • forme stricte;
  • planificarea logică;
  • ornamente: coloane, rozete, modelarea stucurilor folosind ornamente clasice (meandre, ghirlande de flori, fire perle).

Clasicismul în casele noastre

Dacă vă decideți să faceți o casă în stilul clasicismului, asigurați-vă că aveți spațiu suficient: fiecare cameră trebuie să aibă un scop propriu, adică prezența unui birou în dormitor este nedorită. În plus, clasicismul modern în interior sugerează prezența unor tavane înalte (cel puțin 3 metri), deși camerele pot fi de dimensiuni reduse. Dacă dimensiunea apartamentului nu permite ca acest stil să fie folosit peste tot, se poate întoarce la elementele clasicismului, de exemplu, pentru a face coloane false pe perete.

Clasicismul în interior sugerează culori moi, în cea mai mare parte ușoare a pereților, și decorarea lor cu stuc alb sau alte ornamente. Nu este recomandat să se utilizeze contraste strălucitoare. Peretele trebuie să fie neted, neted, omogen, iar camera trebuie să aibă forma potrivită. De asemenea, peretele poate fi decorat cu materiale textile. Podea trebuie să fie parchet sau din plăci de marmură. În general, clasicismul necesită utilizarea materialelor naturale și scumpe, cum ar fi piatra, mătasea, porțelanul, lemnul prețios.

Lumina în clasicism - candelabre masive cu pandantive de cristal sau lămpi de perete cu aurire. Lămpile sub formă de lumânări sunt foarte bine integrate în atmosferă. Cu toate acestea, iluminarea punctului modern este potrivită și pentru acest stil.
Ferestrele trebuie să fie mari și să dea multă lumină. Cea mai bună opțiune - ferestre din lemn; cu toate acestea, ferestrele din plastic pot fi, de asemenea, proiectate ca un copac. Perdelele de pe ferestre trebuie să fie grele; astfel încât acestea să nu arate nepoliticos, este mai bine să le facă de la brocart, taffeta, țesături de tapiserie. Perdelele, dimpotrivă, sunt alese din astfel de țesături, astfel încât acestea sunt practic lipsite de greutate.

Mobilier pentru interior în stil clasic alege un bun, scump, high-end. Aici este binevenit aurul și inlay-urile din materiale costisitoare.

Ca decorațiuni, oglinzi și imagini în cadre frumoase, statuetele și vasele în aer liber sunt bune.

clasicismul în interior1 clasicismul în interior2 clasicismul în interior3
clasicismul în interior4 clasicismul în interior5 clasicismul în interior6
clasicismul în interior7 clasicismul în interior8 clasicismul în interior9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 6 = 2