pregătirea clematis pentru iarnă

Clematis se referă la acele plante care sunt cel mai adesea folosite pentru plantarea unui tip vertical. Florile sale sunt soluția ideală pentru grădinăritul decorativ. Un bol de clematis plantat într-un loc potrivit vă poate încânta cu un parfum și inflorescențe frumoase timp de 20 de ani. În acest caz, se referă la plante fără pretenții. Înghețarea poate fi singura problemă. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se pregătească clematis pentru iarnă. De aceea, alegerea unui soi ar trebui să se facă în mod rezonabil, ținând cont de condițiile naturale. De exemplu, pentru zona de mijloc a Rusiei, cele mai potrivite sunt soiurile timpurii și mijlocii timpurii. Acestea se caracterizează prin faptul că înflorirea are loc pe trepte ale anului curent. Și unele soiuri, chiar fără adăpost, vor transfera liber iernarea, pentru că înflorește pe lăstarii anului trecut.

Metode agrotehnice

Unele măsuri agrotehnice ajută la pregătirea clematisului pentru iarnă (atât pentru soiurile timpurii cât și pentru cele târzii). În primul rând, atunci când se plantează, planta trebuie să fie adâncită în sol, astfel încât nodul său tillering să fie scufundat cu 10-12 centimetri sub marginea depresiunii. În al doilea rând, în timpul perioadei de vegetație, utilizarea fertilizării cu azot ar trebui limitată, iar începând cu luna septembrie, tufișurile ar trebui fertilizate cu preparate cu conținut de fosfor și potasiu.

Cele mai multe specii clematis trebuie să fie tăiate pentru iarnă. Această măsură privind plantele care înflorește pe lăstari de anul trecut este folosită pentru a le subțiri. Aceste soiuri trebuie să mențină creșterea anului curent, astfel încât pentru iarna pentru clematis este necesar să se creeze un adăpost de la înghețuri. Acele arbuști care înflorește atât creșterea, cât și lăstarii de anul trecut au nevoie de tăierea dublă (după fiecare înflorire). Vârful trage, care a dispărut, este tăiat cu o treime și lăstarii sunt îndepărtați de pe suporturi și acoperite pentru iarnă. Cropul pentru clematis de iarnă, înflorit exclusiv pe creștere, este ușor diferit, deoarece lăstarii trebuie să fie tăiați complet, lăsând una sau două perechi de rinichi deasupra nivelului solului. În general, nu există probleme cu modul de tăiere clematis pentru iarnă.

Clemă de iarnă

Înainte de adăpost pentru iarnă Clematis, fundazol de el însuși și a solului la baza bucșei care urmează să fie prelucrate, polenizate cenușă de lemn și apoi la deal erodate turbă, compost sau humus. Aceasta va proteja planta de bolile fungice. Când temperatura pe stradă este de aproximativ 5-7 grade sub zero, este timpul să începeți pregătirea adăpostului. Pentru a vă îngriji de clematis pentru iarnă, alegeți un tip de adăpost pentru aer, care împiedică putrezirea rădăcinilor. Varianta optimă a unui încălzitor - lemn rotund, frunziș uscat, lapnik. Unii grădinari folosesc chiar polistiren obișnuit. Avantajul său este că, în timp, spre deosebire de materialele naturale, spuma nu se prăjește. Și aceasta înseamnă că grosimea stratului de izolație rămâne neschimbată. Dacă stați pe frunziș sau pe lapnica, aveți grijă de rama de lemn sau de scutul din struguri îngrijirea clematis pentru iarnăviță de vie. Faptul este că, sub presiunea zăpezii, grosimea izolației va scădea în timp, ceea ce poate cauza înghețarea clematisului. Luați în considerare faptul că în adăpost va fi confortabil nu numai planta, dar și rozătoare, astfel încât pentru dăunători este necesar să se pregătească momeli cu otravă.

Deci, cum să păstrăm clematis în timpul iernii? Plantați plantele, presărați cu un încălzitor, iar deasupra acoperiți bucșa cu un scut din lemn acoperit cu material impermeabil. Apoi stropiți un strat de 20 de centimetri de turbă sau pământ. Pentru mai multe tufișuri clematis care se dezvoltă în apropiere, puteți construi un adăpost comun pe același principiu.

În primăvară, adăpostul este îndepărtat prin strat, deoarece înghețurile se pot întoarce. În plus, Clematis are nevoie de timp pentru adaptare. Dacă planta este încă înghețată, nu vă grăbiți să scăpați de ea. În câțiva ani se poate recupera.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

62 − 52 =