Cleom - crescând din semințe, când plantează semințe, reguli în creștere

Cum să cultivăm planta unui trifoi, care crește din semințe, când se plantează - aceste aspecte sunt relevante pentru grădinarii care îi plac această floare neobișnuită. Tufișul de până la 1 m înălțime atrage cu inflorescențe spectaculoase din petale alungite de culoare albă, violetă, galbenă, roz, cu stamine lungi - fire de păr, sub formă de stropi de șampanie.

Cleom - crescând din semințe

Cultivarea plantei poate fi una dintre metodele: cultivarea trifoiului prin răsaduri sau semințele de însămânțare în sol deschis. Colecția de semințe se face în toamnă din floare, care a început să înflorească mai întâi. Într-o stare de maturitate, păstăile se deschid bine. Este important să nu permiteți sămânța să adune semințe din cutiile deja uscate, dar care nu au fost încă deschise. Păstrați semințele în răcoare și întuneric într-o pungă de hârtie.

Cleom, în creștere din semințe atunci când aveți nevoie pentru a planta în teren deschis:

 1. Cea mai bună perioadă pentru însămânțare este sfârșitul lunii aprilie. În acest moment, riscul de înghețare este deja minim, iar solul este ușor încălzit.
 2. Unii cultivatori preferă să planteze semințe pe pat pentru iarnă la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie. Dar cu astfel de recolte, înflorirea va veni mai târziu.

Alegerea unui loc pentru plantare, este important să țineți cont de faptul că Cleoma iubește zonele solare deschise fără curenți. Frumusețea înflorită de sol preferă neutră și friabilă. Dacă nu există timp pentru cultivarea răsadurilor, procesul de însămânțare este după cum urmează:

 1. Semințele trebuie să fie înmuiate timp de 12 ore într-un biostimulator de creștere pentru a crește capacitatea lor de germinare (Epin, Zircon 2 picături pe 1 pahar de apă).
 2. Pe locul despicat, brazdele cu o adâncime de 1,5-2 cm sunt făcute cu un interval de 25-30 cm. În ele este necesar să se planteze semințe și să se presară cu sol. Podzimnie paturi sunt acoperite cu labe de brad.
 3. În primăvara anului, patul este acoperit cu celofan sau agrofibră.
 4. Când răsadurile formează prima pereche de frunze, acestea ar trebui să fie plantate mai puțin frecvent - la o distanță de 50-70 cm, din moment ce plantele se vor transforma în tufișuri de împrăștiere.

Răsaduri Cleoma acasă

Este cel mai fiabil să crească răsaduri răsaduri din semințe. Această metodă de cultivare va permite atingerea unei înfloriri anterioare a plantei. Cultivarea răsadurilor poate fi produsă atât în ​​condițiile unei serii, cât și acasă pe un prag de fereastră. Pentru a planta și a obține lăstari de Cleoma, trebuie să pregătiți amestecul de sol și containere pentru răsaduri - cutii din lemn sau vase.

răsaduri de Cleoma acasă

Când să plantezi un răsad pe răsaduri?

Momentul de înființare a Cleomei pe materialul săditor este mijlocul sau sfârșitul lunii februarie. Aproximativ în 12-14 zile, primele lăstari vor fi încolțite, la început vor arăta bolnav. Acest lucru este normal - de îndată ce apar primele două frunze, florile se vor mișca în creștere și vor începe să crească masa. Până când trec amenințarea înghețului de primăvară, iar adezivul trebuie să fie plantat în sol deschis (la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie), acesta va arăta deja ca o plantă dezvoltată.

Semințe de însămânțare din semințe la puieți

Plantarea semințelor cu semințe pe răsaduri se face într-un sol fertil format din 2 părți de grădină de legume, 2 părți humus, 1 parte nisip. Substratul pentru răsaduri ar trebui, de preferință, să fie sterilizat într-un cuptor preîncălzit timp de o jumătate de oră. Va fi bine să înmuiați solul cu humat de sodiu sau preparat "Energen" pentru a îmbunătăți germinarea materialului. Îmbătrânirea semințelor înainte de echilibrarea biostimulatorilor de creștere, cum ar fi "Epin", nu numai că le oferă o supraviețuire mai bună, dar ajută să se adapteze mai repede, să tolereze posibilele boli. După pregătire, ele încep să înmulțească semințele.

Cât de corect să plantați răsaduri pe răsaduri?

Cum să plantați în mod corespunzător un răsad pe un răsad:

 1. Se toarnă solul într-o cutie de răsad și se compactă.
 2. Semințele preparate ar trebui plantate la o adâncime de 1,5 cm și ușor împrăștiate cu pământ.
 3. Cel mai bine este să le sigiliți cu compost - aceasta va avea un efect pozitiv asupra lăstarilor.
 4. Culturile sunt irigate din pistolul de pulverizare.
 5. Cutia este acoperită cu o peliculă sau sticlă și se pune în căldură (+ 20-22 ° C).

Germinarea semințelor de Cleoma

Apariția germenilor durează aproximativ 2-3 săptămâni. Argila din semințe - îngrijire, dificultăți de cultivare:

 1. Cutiile trebuie să fie amplasate într-o încăpere luminoasă și să le furnizeze lumină câteva ore în cursul serilor cu lumini fluorescente sau aglume.
 2. Răsadurile, în scopul de a evita degradarea și aspectul ciupercii sunt udate abundant, dar rareori - ca solul se usucă.
 3. Odată ce răsadurile trebuie să fie udate cu o soluție slabă de permanganat de potasiu pentru prevenirea bolilor rădăcinii.
 4. Odată cu apariția primei perechi de frunze, răsadurile sunt plantate de-a lungul vaselor de turbă, adâncându-le în cotiledoane.
 5. La 12-15 zile după cules, răsadurile sunt fertilizate la fiecare 2 săptămâni cu o compoziție minerală complexă.
 6. Pentru a nu întoarce bolturile de bucșe, trebuie să se întoarcă periodic la soare.
 7. În râsul deschis trebuie să se planteze răsaduri împreună cu vase de turbă cu o distanță de 60-70 cm, astfel încât plantarea să nu se îngroaie.
 8. Pentru ca tinerii clerici din grădină să se adapteze rapid, sunt presărați cu o soluție nutritivă înainte de plantare: stimulant de creștere + micro-îngrășământ "Citovit".
 9. După plantare, solul sub plantă este multit cu compost sau humus.
 10. Îndepărtarea plantelor numai în condiții extreme de căldură.
 11. O bucată de arbust slab și bolnav poate fi pulverizată cu fertilizator tip Fertica Lux (1 ts pe 3 litri de apă).
 12. Planta înflorește din iunie până în septembrie, inflorescențele mai mici înflorește imediat, apoi cele superioare.
 13. Tufurile de toamnă sunt supuse reciclării. Site-ul trebuie să fie săpată sub plantarea de primăvară sau pentru a face semințe de semințe podzimny.

trifoi de semințe

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =