Colector de apă

Colector de apă

Colectorul de apă este un sistem de țevi pentru distribuția agentului de răcire în sistemele de încălzire. Cu alte cuvinte, colectorul de distribuție a apei este o țeavă cu mai multe ieșiri pentru conectarea altor conducte. Colectoarele sunt utilizate nu numai pentru podele calde, ci și pentru sistemele de alimentare cu apă.

Principiul funcționării rezervorului de apă

Țeava de distribuție are un filet exterior și interior. Numărul lor depinde de numărul de circuite (de la 2 sau mai mult). Din partea de sus se află un colector de alimentare, în care este furnizat agentul de răcire. Dacă aceasta face parte din sistemul de încălzire prin pardoseală, lichidul de răcire este apoi returnat la colectorul de retur și de acolo la cazanul de încălzire.

Diferite echipamente pot fi atașate la colectorul de apă, în funcție de configurația de care se disting mai multe tipuri de colectoare:

  1. Ieșiri pentru "eurocone" - cel mai simplu echipament, cel mai des folosit pentru instalarea unui sistem convențional de alimentare cu apă.
  2. Valve la ieșiri. Aceste colectoare sunt produse în principal de către producătorii chinezi. Ele sunt folosite pentru podele calde fără automatizare, de obicei în case mici.
  3. Ajustarea țevilor și a fitingurilor pentru țevi metaloplastice.
  4. Debitmetrele de pe alimentator și cricurile pentru servomotoarele de pe galeria de retur. Folosit pentru contururi de podele calde de diferite lungimi.
  5. Colectoare cu un nod de amestecare și supape de echilibrare.

În plus față de achiziționarea, în orice maestru este posibil să nu cumpere un rezervor de apă, și să-l suda-vă de țevi din polipropilenă și cuplajele, achiziționarea echipamentelor necesare.

Montarea colectorului de apă pe perete se efectuează cu cleme și dibluri din plastic. De asemenea, acest lucru se poate face cu ajutorul unor paranteze speciale. De obicei, colectorul de apă este amplasat într-un dulap colector compact sau elegant sau într-o nișă de perete.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

38 − = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: