Compatibilitate scalabilitate

Scalarienii sunt unul dintre cele mai populare pești de acvariu. Culoarea interesantă, structura neobișnuită a corpului și, în plus, o compatibilitate destul de bună a scalarelor cu alte pești, le fac animale de companie foarte atractive. Este vorba despre acesta din urmă și aș vrea să vorbesc astăzi.

Scalari trăiesc bine cu aproape toți peștii care iubesc pacea. Dar, cu unele specii doar teoretic compatibile, în practică imaginea este oarecum diferită. Deci, haideți să aruncăm o privire mai detaliată asupra câtorva exemple ale unui posibil cartier.

Scalaria si barbusi

Grebla de pește este relativ neagresivă, foarte mobilă și rapidă. O asemenea agitație nu seamănă în mod special cu un scalar destul de lent. În plus, după ce au stăpânit, barbii ar putea fi interesați de aripile lungi și atractive ale scalarelor și le aruncă bine. În special barbierii negri și Sumatran sunt înclinați spre astfel de huliganism. Dar dacă toate peștele sunt cumpărate simultan și de la o vârstă fragedă trăiesc în același acvariu, atunci este posibil un cartier pașnic. Un alt factor important aici este cantitatea de rezervor: dacă există suficient spațiu, alge și unghere, este probabil ca aceste tipuri de pește nu sunt cu adevărat interesați de unul de altul.

Scalaria și aurul

Iar scalpul și aurul sunt foarte populare printre acariști, dar de aceea păstrarea lor împreună nu va funcționa din mai multe motive:

  • goldfish preferă apă mai rece decât scalară;
  • Scalarienii sunt foarte pretențioși în ceea ce privește puritatea apei, iar aurul o poluează foarte repede;
  • aceste pești au caractere diferite, iar scalarii adulți pot strica foarte mult aripioarele de aur.

Scalariile și discuțiile

Aceste două tipuri de pești de acvariu vor deveni vecini foarte buni. Scalariile și discuțiile au condiții similare de conținut și preferințe în alimentație: ambele specii sunt predispuse la supraalimentare, deci trebuie să monitorizăm cu strictețe cantitatea și calitatea hranei pentru animale. În plus, în discuția similară cu "semiluna" a scalarului este un corp în formă de disc plat și este, de asemenea, foarte dificil pentru ei să colecteze alimente de jos. Deci, discul, ca scalarii, va fi fericit cu alimentatorul special. Singura condiție este prezența unui acvariu mare, precum discus - școlarizarea de pește, este mai bine să conțină 5-6 persoane, iar pentru adulți scalari au o dimensiune decentă și ca să joace.

Scalariile și alte pești

guppy mai mici în dimensiune scalari, și, prin urmare, nu sunt cei mai buni vecini pentru vecinii mari. La urma urmei, scalarii tind să perceapă peștii mai puțin decât ei înșiși ca alimente și pot ușor să înghită toate guppii.

Săbii și scalare se pot împăca pașnic unul cu celălalt, în cazul în care purtătorii de sabie nu sunt prea interesați de lungimile lungi ale scalarelor. Pentru o mai mare garanție a coexistenței pașnice, este recomandabil să le păstrăm împreună de la o vârstă fragedă.

Scalariile și Cockerele de asemenea, o opțiune de cartier destul de bun. De obicei, aceste specii de pești trăiesc singuri, fără a acorda prea multă atenție vecinilor. Petushki va avea mai degraba rahat intre ei (in special masculii) decat cu scalarii. Cu toate acestea, în timpul reproducerii, scalarele pot deveni prea agresive, Compatibilitatea scalarelor cu alte peștiprotejând puilor și conducând masculii. Pentru a evita acest lucru, acvariul ar trebui să aibă suficiente plante acvatice și locuri izolate pentru adăpost și solitudine.

Scalarienii sunt pești foarte prietenoși, dar există o serie de excepții care trebuie luate în considerare pentru ca niciunul dintre animalele de companie să nu fie rănit. Și una dintre condițiile de bază privind toate opțiunile de compatibilitate este acvariul volumului necesar. Chiar și pentru 1-2 perechi de scalari, este nevoie de un acvariu cu un volum de 60 de litri și ținând seama de vecini, această cifră este semnificativ crescută. Acest lucru trebuie să fie amintit atunci când se decide cu privire la alegerea peștelui.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 2 =