comutați cu temporizatorul de oprire

Proprietarii eficienți știu că permiterea iluminatului de a lucra fără nevoi inutile la prețurile actuale ale energiei electrice este un lux inacceptabil. Chiar și un bec obișnuit, care este lăsat pe o perioadă lungă de timp, poate provoca un decalaj destul de impresionant în buget. Acesta este motivul pentru care comutatoarele cu temporizatorul de deconectare, care opresc automat puterea electrică după o anumită perioadă de timp după pornire, devin din ce în ce mai importante.

Comutator de lumină cu temporizator

Vorbind despre comutatoarele automate cu un timer de declanșare, putem distinge câteva dintre principalele soiuri:

  1. Timer-paznic - un dispozitiv indispensabil pentru proprietarii de cabane de vară, case suburbane sau apartamente, ale căror locuințe pentru perioade lungi rămân nesupravegheate. Astfel de cronometre prin perioade arbitrare activează și dezactivează iluminarea în modul economic (modul infricosator), creând astfel iluzia prezenței unei persoane acolo. Bineînțeles, un astfel de timer nu se poate asigura complet de pătrunderea invitaților neinvitați, dar hoții mici îi vor speria.
  2. Un comutator de lumină cu un senzor de mișcare reprezintă o modalitate excelentă de a organiza rațional iluminatul stradal sau iluminatul pe scări sau în încăperile nerezidențiale. Lumina este pornită cu ajutorul unui astfel de comutator pe baza unui semnal de la senzorul de mișcare integrat în circuit. După cinci minute de la pornirea lămpii, este oprită automat.
  3. Comutator cu buton de lumină cu temporizator - în acest caz, lumina este aprinsă prin apăsarea butonului și se oprește automat după un timp prestabilit. Pentru a porni din nou, apăsați din nou butonul de alimentare.

Prin principiul funcționării, temporizatoarele pot fi mecanice sau electronice. În primul caz, ciclurile de lucru necesare sunt setate prin rotirea unui disc special. În cronometrele electronice, toți parametrii sunt setați prin întrerupător cu temporizator pentru ventilațieapăsând anumite butoane de pe panoul de control.

Comutați cu temporizatorul pentru ventilație

O altă sarcină pentru care se utilizează comutatoare cu temporizator de repaus este utilizarea rațională a ventilatoarelor de evacuare instalate în ventilație în bucătării sau în băi. În funcție de program, astfel de comutatoare pot opri ventilatorul după o perioadă de timp după începerea lucrului sau îl pot porni / opri de mai multe ori pe zi la anumite intervale. Acest lucru ajută la menținerea unui anumit nivel de umiditate în cameră, evitând în același timp suprasolicitarea electricității.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

55 − = 48