Crocus - plantarea și îngrijirea pe teren deschis, regulile de bază ale cultivării

Această plantă aparține primroșilor de ceapă, iar pentru mulți este un simbol al primăverii calde. Delicate flori de crocus, plantare și de îngrijire pe teren deschis, în spatele care nu necesită mult efort, să crească bine în grădină, frumos înflorit și ușor de reproducere.

Cuceri crescători în sol deschis

Principala regulă, cum să crească crocuses în aer liber - acestea trebuie să crească cu siguranță pe un site însorit. În umbra casei, planta nu se va simți bine, riscul ridicat de a nu înflori deloc. Dar, sub copac, unde razele soarelui pătrund cu ușurință în primăvară, puteți să vă plantați în condiții de siguranță crocusii.

Alegerea unui loc, mulți oameni sunt interesați de calitatea solului - este important ca flora să facă pământul extrem de moale și negru? Acest lucru este de preferat, pentru că într-un astfel de teren există mult mai multe substanțe nutritive, dar crocusul în aer liber se poate simți bine în pământ argilos și pietros. Problema iluminării este mai importantă.

La fel ca cele mai multe plante bulbous, crocus în teren deschis nu tolerează waterlogging solului. La începutul primăverii, într-o țară umezită de zăpadă topită, într-o grădină însorită, această plantă este foarte confortabilă și nu are nevoie de udare suplimentară. Dacă solul este argilos, grija pentru crocus este fertilizarea plantei cu compost pentru o creștere normală.

Cuceri crescători în sol deschis

Când să plantați crocuses în sol deschis?

Există două opțiuni atunci când puteți planta crocuses - primăvara și toamna, în funcție de soi. Soiurile de primăvară sunt plantate în aer liber în luna martie, acestea includ următoarele:

 • ochiurilor de plasă;
 • aur;
 • adam;
 • uzkolisty;
 • dvuhtsvetkovy.

Soiurile de toamnă de crocus sunt plantate în octombrie, acestea includ:

 • însămânțare;
 • covor;
 • Sharoyan;
 • Banat;
 • destul.

Plantarea crocuses în primăvară în teren deschis

Dacă planta este primăvara, ar trebui să fie plantată în sol deschis la începutul primăverii, literalmente, de îndată ce solul devine moale și zăpada coboară. Pentru soiurile de primăvară este extrem de dificil să alegeți un teren de debarcare cu succes pe teren deschis - în martie solul este aproape întotdeauna umed și este dificil să se prevadă unde se poate forma stagnarea apei. Este mai bine să alegeți zonele din grădină care sunt pe o ușoară înălțime.

Plantarea crocusilor în primăvară în sol se efectuează după cum urmează:

 1. Facem o gaură. adâncimea sa depinde de dimensiunea de bulbi - pentru o mare de 10 cm, pentru mici -. 5-6 cm între culorile este mai bine să lase o distanță de aproximativ 10 cm, acesta va crește un adevărat „covor de Crocus.“
 2. Am așezat becul, l-am apăsat ușor și am stropit pământul.
 3. Dacă solul nu este complet umed, puteți turna puțin. Dar mai des nu este necesar.
 4. Deasupra, locul de aterizare poate fi presărat cu nisip fluvial.

De îndată ce au apărut crocusii, dacă plantarea a avut succes, este dificil să se prevadă, deoarece depinde de calitatea solului și de adâncimea găurilor, iar îngrijirea în câmp deschis nu este de ultimă importanță. Văzând lăstarii, este important să le examinați cu atenție - dacă vedeți pete pe plante individuale, aruncați-le fără regret - sunt infectate cu virusul. Dacă nu eliminați tufișurile bolnave, riscați să infectați toate celelalte.

Crocus - o planta perena, și nu aveți la sfârșitul sezonului să-l sape în sus și să efectueze în primăvara anului următor din nou a aterizat în teren deschis - el perezimuet în pământ, fără grijă în plus, se va ridica din nou în primăvară, și va fi tufiș mai luxuriantă. Îndepărtarea crocilor se recomandă la fiecare 5 ani.

Crocusul se plantează în toamnă în pământ

Soiurile de toamnă de crocus sunt plantate în sol deschis, în funcție de temperatură, este important să faceți acest lucru până la îngheț. În regiunile nordice, timpul ideal pentru plantarea florilor este octombrie, în zonele de sud puteți aștepta și în noiembrie. Nu contează, toamna sau primăvara crocuses, plantarea și îngrijirea pe teren deschis este aproape nimic.

Singurul punct important - imediat după ce ați plantat o floare, ar trebui să fie udat abundent, în cazul în care solul a fost uscat. Distanta dintre crocusi este mai bine sa faci un pic mai mult - varietatile de toamna de crocuses repede crescute cu bebelusi, iar daca le plantati prea strans, va trebui in curand sa le plantati.

Icoane de iarnă pe pământ fără probleme, nu au nevoie de îngrijire, cele mai multe soiuri sunt rezistente la înghețuri severe, nu ar trebui fertilizate în timpul iernării. În cazul în care ploile puternice au început pe fundalul unei lovituri reci, este important să protejați crocusii, acoperindu-i cu film sau făcând un baldachin. Atunci când crocusii sunt plantați în toamnă - o altă problemă care îngrijorează florariștii novici. Primele lăstarii încep să apară cu încălzire, în unele zone acest lucru este martie, în altele aprilie.

Crocusul se plantează în toamnă în pământ

Crocus floare - îngrijire în aer liber

Crocusul este o floare foarte pretențioasă, iar îngrijirea pentru aceasta nu necesită multă atenție. Imediat după germinare, este important să se asigure că nu există buruieni în apropierea ei - acestea ascund planta și nu permit uscarea din pământ, care este dăunătoare florii. Grijă pentru crocus în această etapă este de a elimina buruienile emergente cât mai curând posibil.

Din același moment și până la sfârșitul perioadei de înflorire, planta are nevoie de îngrășăminte, mai ales dacă solul este argilos. Pansamentul ideal de top va fi gata amestecat pentru înflorire bulbous. Îndepărtarea plantei ar trebui să fie regulată, dacă vremea este însorită și solul are timp să se usuce. Amintiți-vă că umiditatea excesivă pentru aceste flori este fatală, iar dacă pământul este umed, udarea îi va face rău.

Odată la câțiva ani, trebuie să scoți crocota de la sol. În acest timp, ele devin supraaglomerate cu copii, nutrienții din sol nu pot fi suficienți, plantele pot deveni aglomerate. Crocusul ar trebui să fie înlăturat din pământ în iulie, mai important este să le rezolvăm, lăsând doar becuri sănătoase și puternice. Tuberculii tineri trebuie să se găsească într-o încăpere închisă închisă, cu umiditate scăzută, la o temperatură cuprinsă între 18 ° C și 22 ° C. Containerul trebuie ventilat astfel încât mucegaiul să nu apară, în mod ideal o cutie din lemn sau un material plastic cu găuri.

Crocus floare - îngrijire în aer liber

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

4 + = 13