Culoarea bucătăriei pe un feng shui

Fiecare gazdă supraveghează confortul casei ei. Pe lângă frumusețea casei, atmosfera și armonie sunt importante. Și amenajarea bucătăriei este unul din aspectele importante ale creării unui mediu favorabil pentru întreaga familie. O culoare aleasă în mod corespunzător de bucătărie pe feng shui va completa atmosfera, pentru un sejur confortabil cu rudele sau prietenii.

Cum de a alege culoarea bucătăriei prin feng shui?

Alegerea culorii bucătăriei pentru feng shui, ia în considerare intensitatea luminii naturale. Acest aspect afectează mișcarea energiei qi. Se crede că în lumină puternică, fluxurile sale se mișcă foarte repede și nu au timp să umple camera. Culoarea pentru bucatarie conform regulilor feng shui ar trebui sa ia in considerare balanta energiei. Inițial, există două forțe care se opun - foc și apă. Și sarcina principală, pentru a obține o cameră confortabilă, să minimalizeze această confruntare.

Cum de a alege culoarea bucătăriei de către Feng Shui 1

Culoare de tapet pentru bucătărie pe feng shui

În conformitate cu regulile feng shui, culoarea pereților din bucătărie ar trebui să fie făcută în culori pastelate calme. Pentru astfel de nuanțe purtați: verde, galben, crem, maro, bej și gri deschis. Imaginile de fundal selectate corect fac fluxuri directe de energie pentru a crea o cameră confortabilă. Culoarea optimă este albă. Neutralitatea sa este combinată cu aproape toate nuanțele. În est, sunt siguri că simbolizează metalul și că este un intermediar între elementele de apă și foc.

Atunci când alegeți monitorul, luați în considerare locația camerei:

  1. sud. Ansamblurile de pe partea sudică sunt decorate cu tapet cu nuanță metalică, cu un ton portocaliu deschis.
  2. nord. În partea de nord a interiorului alegeți tonurile albastre, cu adăugarea de maro sau verde.
  3. vest. Partile vestice si nord-vest sunt supuse sectorului metalurgic. Și aici ar trebui să prevaleze nuanțele de oțel cu adăugarea de gri, alb și argint.
  4. est. Pentru partea estică, umbra principală este considerată verde, completată de galben deschis sau maro.

Culoare de tapet pentru bucătărie pe feng shui

Perdele de culoare în bucătărie pe feng shui

Conform tratatelor antice, aportul de alimente contribuie la acumularea puterii de îmbunătățire a bunăstării financiare. Prin urmare, interiorul ar trebui să creeze o atmosferă favorabilă și calmă. Și perdelele potrivite completează armonia generală. Atunci când le alegeți, este important să determinați ce culoare a bucătăriei față de feng shui va aduce pace și prosperitate familiei, făcând toți membrii săi fericiți.

În cazul în care ferestrele se confruntă cu partea de nord, trebuie să alegeți perdele de nuanțe de albastru, verde, turcoaz sau albastru. Perdelele de pe ferestrele din partea de sud au ca scop echilibrarea elementelor. Prin urmare, imprimarea acestor perdele trebuie să conțină un minim de roșu. Aceasta va reduce puterea elementului de incendiu. Ar trebui să evite și modelele triunghiulare identificate cu limbile unei flăcări deschise.

Perdele de culoare în bucătărie pe feng shui

Gama de culori de mobilier în bucătărie feng shui

Întruparea filosofiei orientale în design influențează pozitiv bunăstarea locuitorilor casei. Principala sarcină, atunci când se implementează o astfel de idee, este crearea de zone pentru mișcarea nestingherită a energiei qi. Dar, în plus față de locația de mobilier în cameră este, de asemenea, important și designul său. Și ce culoare să alegeți o bucătărie pentru feng shui depinde nu numai de designul interior și dorința proprietarilor.

Atunci când alegeți un set de seturi cu cască, este necesar să evitați contactele elementelor opuse. Apa nu trebuie să vină în contact cu focul, ci cu metalul cu lemn. Elementele de apă corespund tonurilor albastre și negre. Pentru suprafețele din lemn, culoarea este caracteristică. Asociațiile cu nuanțele metalice sunt recomandate pentru a fi utilizate în partea de vest și nord-vest a camerei. În același timp, principalul criteriu pentru mobilier este lipsa desenelor luminoase.

Gama de culori de mobilier în bucătărie feng shui

Cea mai bună culoare pentru bucătărie este Feng Shui

Crearea unei bucătării în conformitate cu regulile feng shui, trebuie să știți ce culori să acorde atenție. Selectarea corectă a componentelor de culoare va crea un mediu favorabil pentru creșterea fluxurilor de numerar. Garniturile ar trebui să fie dominate de tonuri calme și silențioase, fără nuanțe intense. Simbolurile și atributele speciale sunt folosite pentru a stimula zonele individuale. Cu ajutorul lor puteți împărți camera în sectoare speciale.

Cea mai bună culoare pentru bucătărie este Feng Shui

Bucătărie roșie Feng Shui

Atunci când organizați locul în care familia petrece cel mai mult timp împreună, este necesar să luați în considerare toate caracteristicile interioare. Crearea confortului și a bunăstării, conform filozofiei orientale, este facilitată nu numai de localizarea setului cu cască și a aparatelor de uz casnic. De asemenea, este important să terminați pereții, mobilierul și elementele decorului. Roșul este elementul de foc, entuziasm și căldură. Și, deoarece există deja un astfel de simbol - o sobă, detaliile interioare roșii trebuie folosite cu atenție.

Folosirea culorii roșii pentru pereți în bucătărie, conform feng shui, este permisă numai dacă se află în zona de sud a rețelei Bagua. În alte cazuri, roșu este folosit doar pentru a suplimenta elementul de foc pe care placa reprezintă. Pot fi bucăți de mobilier sau feluri de mâncare. Cu succes aveți posibilitatea să utilizați plante de uz casnic. Red geranium poate absorbi emoțiile negative. Și o persoană ar trebui să stea aproape de plante pentru a scăpa de oboseală și tensiune internă.

Bucătărie roșie Feng Shui

Bucătărie verde Feng Shui

Înainte de a afla ce culoare are bucătăria prin feng shui este cea determinantă, este necesar să țineți cont de mai mulți parametri. Acestea includ dimensiunea camerei în sine, locația setului cu cască și detaliile decorului, precum și locația sa de-a lungul matricei Bagua. Nuanțele verzi sunt ideale pentru o cameră situată în zona estică și sud-estică. Aceștia sunt identificați cu primăvara și stabiliți pe o dietă sănătoasă.

Utilizarea tonurilor verzi este o opțiune foarte bună. Chiuveta și plăcuța, simbolurile elementelor opuse, se recomandă să se împartă cu elemente vopsite în verde, prin plantele vii sau imaginile lor. Acest aranjament va întări elementele focului și apei, prin creșterea energiei yangului. Respectarea acestor reguli va crește prosperitatea în casă și va menține sănătatea locuitorilor săi.

Bucătărie verde Feng Shui

Bucătărie galbenă pe feng shui

Pentru majoritatea nu se știe ce culori în bucătărie sunt îmbunătățite de efectul feng shui al acestui sau acelui element. Galbenul este utilizat în spațiile din zona de nord-est a matricei Bagua. El va face camera luminoasă și va spori capacitatea de a îmbunătăți energia de lucru. Și deoarece se referă la elementul pământ - simbolul fundamental, obiectele galbene ar trebui plasate în centrul camerei.

Bucătărie galbenă pe feng shui

Culorile selectate corect, conform credințelor estice, pot aduce schimbări cardinale în viața locuitorilor. Linile de energie consolidate vor avea un impact pozitiv asupra stării emoționale a locuitorilor și a oaspeților acestora. În plus față de design, este necesar să se țină seama de elementele decorului, simbolizând fiecare dintre elementele care afectează bunăstarea și sănătatea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =