cum să alegi un pat dublu

Un somn sanatos este o componentă esențială a vieții unei persoane. Alegerea unui pat pentru aceasta este o misiune importantă pentru amenajarea dormitorului. Ar trebui să fie confortabil, frumos estetic și să se potrivească armonios cu designul camerei. Luați în considerare modul de a alege pat dublu drept, astfel încât să îndeplinească aceste cerințe.

Există mai multe caracteristici ale produsului pe care ar trebui să le acordați atenție.

Rama pentru cadă

Există două tipuri de schelete:

  • cu două spate suport și o pereche de panouri pe laturi;
  • cu patru șipci laterale și picioare bazate pe picioare sau platformă. Suporturile cu spatele în acest cadru sunt două sau una (capul).

Cele mai durabile și durabile cadre sunt realizate din lemn sau metal. Cadrele forjate sunt deosebit de elegante și estetice.

Baza patului

Cadrul este prevăzut cu lamele speciale, care servesc drept bază pentru saltea. Aceasta este cea mai optimă versiune a bazei, deoarece lamele oferă un efect ortopedic în timpul somnului. Numărul de jumperi pentru modelul dublu trebuie să fie cel puțin 30.

Există încă opțiuni de pat cu grătare și grile făcute din metal, dar în timp aceste structuri se îndoaie și duc la disconfort în timpul restului.

Saltea pentru pat

O saltea este o parte importantă a patului de dormit, care determină confortul somnului. Trebuie să aibă o rigiditate acceptabilă - nu prea moale și nu foarte tare. Cea mai bună alegere, desigur, va fi o saltea ortopedică, care se întâmplă:

  • spirale. Utilizează umpluturi din spumă, de exemplu, spumă de latex. Umplutura are mai multe celule, ventilație bună, repetă forma corpului uman și asigură un efect ortopedic terapeutic;
  • pe bază de primăvară. Se compune dintr-un număr mare de izvoare, o componentă moale și tapițerie de material. Calitatea saltelei depinde de numărul de izvoare - cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.

Opțiuni pentru paturi

De regulă, pentru a alege care pat dublu este mai bun și mai confortabil, este important să se determine dimensiunea acestuia.

Puteți urma o regulă simplă și puteți alege un pat, care să poată găzdui cât mai mult dormitorul. Cu cât dormiți mai mult, cu atât mai confortabil va fi să vă relaxați.

Este important să lăsați distanța de la pat la pereții de pe ambele părți de 70 cm pentru instalarea unei noptiere, ușurința de curățare și reumplerea patului.

Dreptunghiul standard este cea mai rațională formă de pat de dormit.

Dar, desigur, dacă vrei ceva original, poți cumpăra un pat rotund, oval, chiar și un model sub forma unei inimi. Este important să se țină cont de faptul că astfel de opțiuni necesită mai mult spațiu în cameră și necesită croitorie individuală a lenjeriei de pat.

Direcția elegantă a patului

Materialele și modelul patului sunt determinate în principal de stilul interior al dormitorului.

Iată câteva opțiuni pentru un pat de dormit în stil:

  1. Paturi pe o platformă cu spate dreptunghiulară redusă excelent pentru o cameră în stil japonez, precum și pentru minimalism și high-tech.
  2. Modele cu cap de piele - foarte la modă acum. Capul este drept, curbat, figurat, decorat cu butoane încastrate, reliefuri volumetrice. Există spate regale cu forme luxoase. Paturile din piele, în funcție de model, pot fi selectate pentru multe stiluri de interior.
  3. Paturi cu spate din lemn, decorate cu sculptură, suprapuneri, lame, inlay - mobilier ideal pentru dormitoarele clasice, antice, art-deco.

Un pat corespunzător și de calitate va servi proprietarilor timp de mulți ani și vă va oferi o sănătate excelentă și o dispoziție bună după un vis.

cum să alegi un pat dublu 1 cum să alegi un pat dublu 2 cum să alegi un pat dublu 3
cum să alegi un pat dublu 4 cum să alegi un pat dublu 5 cum să alegi un pat dublu 6
cum să alegi un pat dublu 7 cum să alegi un pat dublu 8 cum să alegi un pat dublu 9

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

40 − = 33