Cum se determină vârsta unei broaște țestoase

Spuneți vârsta exactă a broaștei de broască țestoasă în cazul în care foștii proprietari sau crescători, dar nu întotdeauna cu acest caz, totul este rezolvat atât de simplu. Uneori, viitorul proprietar al reptilei se ocupă cu un vânzător necinstit sau o persoană pur și simplu fără rezerve la care principalul lucru pentru a împinge bunuri, fără a intra în detalii. Dacă aveți o creatură mica, vă puteți imagina când a apărut. Dar când este deja o creatură adultă, este destul de dificil să se determine vârsta broaștelor țestoase pentru un începător. Dar există metode simple care vă vor ajuta să faceți chiar și calcule aproximative, chiar dacă nu ați avut de-a face cu aceste creaturi minunate.

Cum să cunoști vârsta unei broaște țestoase?

 1. Determinați vârsta broastei de pe coajă. Se pare că conducătorul obișnuit poate ajuta în calculele noastre interesante. Măsurăm distanța dintre punctele extreme ale cochiliei și comparăm rezultatul cu următorul tabel:
  • broască țestoasă nou-născută - lungimea armurii de aproximativ 3 cm;
  • vârsta de până la 1 an - 5 cm;
  • aproximativ 2 ani - 6 cm;
  • trei ani - 8 cm;
  • patru ani - 10 cm;
  • cinci ani - 12 cm;
  • 6 ani - 14 cm.

  În cele din urmă țestoase captive ajunge la o lungime de 18 cm, iar în reptile terestre sălbatice TESTA uneori chiar să depășească dimensiunea de 30 cm.

 2. Numărul de inele de pe coajă oferă, de asemenea, posibilitatea de a calcula câte ani trăiesc țestoasele de teren. O reptilă de un an nu are mai mult de 2-3 dintre ele. Pentru fiecare an următor, se adaugă unul sau două semnale. Această metodă este mai puțin exactă decât cea anterioară, dar va ajuta, de asemenea, să dați o idee despre vârsta animalului dvs. de companie.
 3. Îmbătrânirea sexuală la țestoase în captivitate are loc undeva în anii 5-6. Ea afectează aspectul lor. Covorul, de exemplu, se întinde considerabil și începe să se întunece. Claw-uri de o broască țestoasă și o coadă, de asemenea, crește în dimensiune. Chiar și comportamentul bărbaților se schimbă în mod dramatic, ele sunt un comportament mai agresiv împotriva posibilelor adversari și să înceapă să acorde o atenție la femele.

În acest caz, cum se determină vârsta broaștei țestoase, există multe nuanțe care influențează puternic calculele. De ce nu oferă acest tabel decât rezultate aproximative? Multe lucruri sunt luate în considerare de hrana și de alte condiții de păstrare a animalului. Prin urmare, măsurătorile chiar și a lungimii cochiliei oferă numai date aproximative.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

45 − 41 =