Cum să fixați o tastatură pe un laptop

Compactitatea laptopului este atât avantajul, cât și dezavantajul său principal. Utilizatorii de tastatură încorporați frecvent toarnă ceai, cafea, sifon și alte băuturi - desigur, neintenționat. Dar din cauza unui accident atât de enervant, nu numai tastatura în sine, dar și placa de bază și alte detalii ale laptopului pot eșua. Și pentru a fixa tastatura pe laptop, după cum arată practica, este oarecum mai complicată decât cea externă. Să aflăm cum se poate face acest lucru.

Pot repara tastatura pe laptopul meu?

O defalcare a tastaturii este posibilă din diferite motive: impactul mecanic (de exemplu, capacul laptopului a fost blocat atunci când a existat un obiect străin pe tastatură), obținerea unui lichid dulce, scoaterea butoanelor etc. În plus, este posibil ca cheile să nu răspundă unui clic din motive necunoscute utilizatorului. Înțelegeți repararea și repararea tastaturii.

Cel mai adesea, puteți repara singur butonul (tasta) de pe tastatura laptopului, trebuie doar să știți cum. Procesul de curățare a tastaturii este descris pas cu pas:

  1. Pentru început, trebuie să scoateți tastatura laptop. Acțiunile dvs. vor depinde de caracteristicile de proiectare, care pot diferi ușor de la laptopurile diferiților producători și modele. De cele mai multe ori, trebuie să deșurubați șuruburile, să scoateți șuruburile și apoi să deconectați cablul tastaturii de pe placa de bază a computerului.
  2. Scoateți folia protectoare. Acesta este situat, de obicei, pe spatele tastaturii și este proiectat pentru a preveni introducerea lichidelor în interiorul laptopului, în special pe placa de bază. Dar rețineți: nu toate laptopurile sunt echipate cu un astfel de film.
  3. Acum, la rândul său, eliminați toate butoanele. Pentru a face acest lucru, trebuie să apăsați zăvorul fiecărui buton ușor de pe spatele tastaturii, utilizând o mică șurubelniță plat. Când declicul se detașează, trebuie să scoateți butonul, Cum să fixați un buton pe tastatura laptopuluimișcați-o ușor orizontal în direcția opusă față de zăvor.
  4. După eliminarea ultimului buton, trebuie să scoateți tamponul și să ștergeți întreaga suprafață cu alcool.
  5. Aceasta completează curățarea și puteți reasambla tastatura: aceasta se face în ordine inversă.

Înainte de a începe să reparați singur laptopul, amintiți-vă dacă nu este acoperit de garanție. Dacă acesta este cazul, puteți lua computerul la un maestru care, repede și, de regulă, gratuit, vă va ajuta să remediați tastatura inundată a laptopului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 42 = 46