Cum să lipici tapet de bambus

Pentru tapetul de bambus oamenii încă se referă în mare măsură la neîncredere, preferând materialele obișnuite de hârtie, vinil sau materiale nețesute. Dar acest tip de acoperire are avantajele sale indiscutabile, care atrag potențialii cumpărători - rezistență, izolare fonică, rezistență la radiații ultraviolete și ecologie. Suprafața bambusului nu este acoperită cu vopsele sau lacuri chimice, le puteți curăța cu cel mai obișnuit burete sau aspirator de uz casnic. Iată un mic ghid care vă va ajuta să înțelegeți începătorii cu pastele de fundal atât de frumoase.

Cum să lipici tapet din bambus?

 1. Ce lipici pentru lipirea tapetului de bambus? Pentru ei, formularea uzuală pe bază de apă nu este adecvată. Este recomandabil să cumpărați materiale speciale de înaltă vâscozitate pentru tapet din plută și bambus sau să cumpărați unghii lichide de calitate.
 2. Cum să lipici wallpaper1 bambus

  Cum să lipici wallpaper2 bambus

 3. Portocaliu de bambus este o placă lipită de bază, constând din tifon tehnic. Vindeți-le pentru un metru sau în rulouri speciale.
 4. Cum să lipici tapet de bambus3

 5. Pentru lipire, este de preferat orice suprafață netedă (lemn, cărămidă, beton). Asigurați-vă că nu există urme de calcar de var, bucăți de tapet vechi de hârtie, praf, murdărie, așchii tăiate, fisuri și alte defecte cu chit. Aplicați un strat de grund pe pereți cu o rolă.
 6. Cum să lipici wallpaper4 bambus

  Cum să lipici tapet de bambus5

 7. Respectați condiția importantă - temperatura și umiditatea tapetului și aerul în cameră trebuie să fie aproape identice. Rotiți rolele pe podea și lăsați-le în această poziție timp de 24 de ore.
 8. Cum să lipici wallpaper6 bambus

  Cum să lipici wallpaper7 bambus

 9. Folosind nivelul, trageți o linie pe perete, pe care se poate lipi cu ușurință prima parte a tapetului.
 10. Cum să lipici tapet de bambus8

 11. Măsurați și folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia banda dreaptă de material.
 12. Cum să lipici tapet de bambus9

  Cum să lipici wallpaper10 bambus

 13. Tehnologia funcționează puțin diferit în funcție de tipul de adeziv pe care proprietarii îl folosesc pentru tapetul de bambus. În cazul nostru, se aplică compoziția acrilică, care trebuie aplicată cu o mistrie confortabilă pe zidul lipit, cu mișcări progresive, umplând întreaga suprafață de lucru cu ea. 10-15 minute, în timp ce compoziția începe să înțeleagă, va fi suficient pentru a procesa chiar și o zonă mare. Dacă utilizați un adeziv de contact, acesta trebuie aplicat pe ambele suprafețe cu o spatulă plat. Cu acest material trebuie să fii mult mai atent. Apucă repede și nu vă permite aproape să ajustați aspectul lamei.
 14. Cum să lipici tapet de bambus11

  Cum să lipici tapet de bambus12

 15. Imediat treceți la pastrarea tapetului, fără a aștepta ca adezivul să înceapă să-și piardă umiditatea sau să se absoarbă complet. Veți avea câteva minute pentru a ajusta pânza de pe perete. Când vă asigurați că tapetul este instalat corect, lăsați-l cu un efort ușor al rolei de cauciuc în direcții diferite.
 16. Cum să lipici tapet de bambus13

  Cum se lipeste tapetul de bambus14

 17. Dozarea și aplicarea corectă a cleiului elimină practic scurgerea acestuia în exterior, dar dacă se întâmplă acest lucru, apoi îndepărtați excesul de material cu o bucată de cârpă.
 18. Cum să lipici tapet de bambus15

 19. Uită-te la tapet din toate părțile, cât de netedă este suprafața, indiferent dacă acestea sunt lipite cu zid pe perete.
 20. Cum să lipici wallpaper16 bambus

 21. În mod similar, lipiți următoarea bandă de tapet de bambus, le ștergeți cu cârpe și verificați poziția relativă.
 22. Cum să lipici tapet de bambus17

 23. O zi mai târziu, pentru a rupe frunza de pe perete, o persoană va trebui să facă un efort semnificativ. Respectând aceste sfaturi simple, veți obține cu siguranță cel mai bun rezultat.
 24. Cum să lipici wallpaper18

Cei care iubesc materialele naturale sau finisajele în stil oriental sunt interesați de modul în care să lipici în mod corespunzător tapetul de bambus. În mod deosebit dificil acest proces nu este chemat, dar unii oameni sunt înspăimântați să lucreze cu materiale necunoscute. Sperăm că articolul nostru vă va ajuta să lucrați cu acest material excelent și ecologic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

90 − 83 =