cum să se răcească o cameră fără aer condiționat

Cei mai mulți dintre noi iubim vara și așteptăm cu nerăbdare timpul sărbătorilor. Cu toate acestea, căldura se poate transforma într-o căldură debilitantă, ceea ce face imposibilă șederea într-un apartament. Desigur, această problemă poate fi rezolvată într-un timp scurt de aer condiționat, dar acest dispozitiv este departe de a fi la toate. Unii refuză din cauza costului ridicat, alții consideră că balsamul este cauza cauzată de răceli și alergii. Orice a fost, dar căldura nu merită. Vă vom arăta cum să răciți o cameră fără un aparat de aer condiționat fără prea mult efort și cheltuieli.

Metodele bunicii

vară plat se încălzește, în principal, din cauza lumina soarelui care se încadrează în încăpere prin fereastra. În consecință, dacă un flux de lumină întâmpină un obstacol, nu poate intra în cameră. De aceea, ferestrele din chiar dimineața sunt perdezate cu perdele groase. S-ar părea că perdelele întunecate ar trebui să furnizeze aer de răcire într-un apartament fără aer condiționat, deoarece salvarea a crea o umbră, dar nu este. Cu cât materialul este mai întunecat, cu atât mai multă căldură absorbă. Și o înghită de pe stradă, dar o dă camerei. Acesta este motivul pentru care ferestrele sunt perdele cu perdele luminoase, reflectând lumina și căldura. Ideal - perdele din folie sau jaluzele. Când soarele apune, iar căldura de pe stradă merge în jos, puteți deschide în siguranță fereastra la camera umplută cu aer proaspăt rece. Pentru a răci camera în timpul verii cât mai eficient posibil, curatați ferestrele din exterior ori de câte ori este posibil.

Cea mai ușoară modalitate de a răci aerul în casă este aerul de noapte - doar păstrați ferestrele deschise în timpul nopții. Este recomandabil să păstrați toate cutiile și dulapurile în casă deschise noaptea, astfel încât și aerul încălzit de zi să se răcească.

Acest lucru aparent mici, cum ar fi un bec, este, de asemenea, o sursă de căldură, iar dacă îl adăugați la cuptor, frigider, gama lumini pe aparate, mai multe suplimentare „la cald“ apartament cu grad oferit. Încercați să dezactivați toate dispozitivele pe care nu le utilizați în acest moment.

Pe parcursul zilei, încearcă să acopere toate textilele cu o pânză albă pui de somn, astfel încât acestea nu au fost încălzite. Seara, când stai într-un fotoliu sau o pătură pufos, ele vor părea rece.

Fizica acasă

Proiectul este cel mai simplu și mai eficient mod. După ce au deschis în apartament două ferestre cu care se confruntă părțile opuse, veți oferi aerisirea instantanee a apartamentului. Chiar și aerul cald, care circulă cu viteză ridicată, va aduce o ușurare. Și cum și ce să răcească aerul din apartament, dacă toate ferestrele sunt situate pe o parte? Fanul normal vă va ajuta. Cu cât este mai joasă instalată, cu atât mai rapid se va concentra aerul rece în straturile inferioare. Și dacă instalați mai multe rezervoare în fața ventilatorului cu gheață sau apă rece, efectul va fi vizibil uneori. Pentru ca gheața să nu se topească atât de repede, adăugați la rezervor sarea obișnuită de masă. Apropo, sticlele cu apă (gheața topită) pot fi înghețate din nou.

cum să răciți camera în timpul verii

La o căldură puternică, este necesar ca perdelele ușii și ferestrelor să fie acoperite cu o foaie umedă. Evaporarea, apa va răci camera. Dar aveți grijă: umiditatea prea ridicată crește temperatura aerului!

Stabilind un paletele ventilatorului au ferestre spre exterior, iar celălalt - în camera cealaltă lobi în interiorul apartamentului, veți crea o circulație a aerului artificial cu debit ridicat. Aerul încălzit din încăperi va ieși și se va răcori de pe stradă - în apartament. Aranjate în colțurile camerei, sticlele de plastic de gheață vor spori efectul de răcire.

După cum puteți vedea, răcirea camerei fără un aparat de aer condiționat nu este o sarcină atât de dificilă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

98 − 94 =