Cum se păstrează varza Pekinese pentru iarnă

Adună o recoltă bună de varză Peking - un mare merit al rezidentului de vară. Dar iată cum să păstreze varza Peking pentru iarna nu este totul, iar unele dintre legume pot dispărea pur și simplu. Pentru a minimiza pierderile, trebuie să știți că prin respectarea regulilor simple, puteți crește durata de valabilitate a acestei plante de la 1 la 4 luni.

Cum se păstrează varza Peking în frigider?

Cea mai optimă pentru comoditate va fi depozitarea verdeșurilor delicate în compartimentul de legume al frigiderului. În același timp, există șanse să o păstrați până la Anul Nou și să vă bucurați gospodăria cu o salată proaspătă din recolta proprie pentru vacanță.

Căci varza nu se pierde în timpul depozitării, este înfășurată în folie de alimente, din când în când schimbându-l într-unul nou. Dacă frunzele sunt stricate, atunci ar trebui să scădeți temperatura din interiorul frigiderului.

Întrebat dacă este posibil să depozitați varză de Peking într-un congelator, răspunsul este clar - bineînțeles, da! Astfel, va fi posibilă realizarea de spații libere, folosind un minim de timp. Este suficient să tăiați frunzele cu paie, să le puneți în porții și să le înghețați. În timpul iernii puteți găti supe aromatice din acesta.

Cum de a stoca varza Peking în pivniță?

O altă metodă de a păstra varza proaspătă este să o coborâți într-o pivniță rece și umedă. Pentru ca legumele să nu fie afectate de activitatea ciupercilor și a ciupercilor, fiecare cap este împachetat bine în filmul alimentar, oprindu-se astfel accesul la aer. Din când în când (aproximativ o dată la 2-3 săptămâni), trebuie să efectuați un audit, eliminând frunzele putrede și înlocuind filmul cu cele proaspete. Pentru depozitare utilizați cutii de carton.

În plus față de metodele convenționale, varza din Peking poate fi de asemenea uscată pentru supe. Pentru a face acest lucru, utilizați un uscător electric, iar în această formă, legumele vor ocupa un spațiu foarte mic, fără a-și pierde valoarea nutritivă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 2 =