Cum să acoperiți crizantemele pentru iarnă

Crizantema - o frumoasa floare de gradina, numarand mai mult de 29 de specii si distribuita pe intreaga planeta, necesita respectarea anumitor conditii de plantare, crestere si iernare. Acesta din urmă se aplică în mod special acelor grădinari care trăiesc într-un climat rece, caracterizat prin înghețuri severe și zăpadă mică. Cum să acoperi crizantemele pentru iarnă - în acest articol.

Fie pentru a acoperi crizantemele pentru iarna?

Desigur, mult va depinde de clima din această regiune și varietate de plante. Pentru cultivarea în latitudini temperate și nordice, este adecvată crizantema coreeană, care este bună pentru rezistența la iarnă. În zonele cu ierni blânde nu poate acoperi suficient pentru a produce struri si se presara deasupra frunze uscate, așchii sau alte lumină naturală și un material care curge liber. De îndată ce zăpada cade în mod regulat, este necesar să se asigure că acoperă neapărat tufele de flori.

Cei care sunt interesați de modul de a fi protejat de crizantema îngheț, trebuie să spun că pentru a pregăti plantele pentru rece necesare la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie. În timpul înfloririi, solul este fabricat din îngrășăminte fosfor-potasiu, care au un efect benefic asupra sistemului imunitar al plantelor și le va permite sa se intareasca inainte de inghet. Toate tufișurile sunt verificate pentru boli. Dacă sunt, trebuie să luați măsuri pentru a vindeca florile și toate lăstarile, moarte și bolile bolnave trebuie eliminate. Bucșe neapărat Spud, astfel încât în ​​jurul lor au existat găuri în cazul în care ar putea stagna apă, și după înflorire muguri sunt tunși la o înălțime deasupra nivelului solului la 10 cm.

Cum să acoperi crizantemele pentru iarna în grădină?

Există mai multe moduri de a folosi o varietate de materiale, aici sunt:

  1. Așezați bucșa cu cărămizi așezate pe nervură și acoperiți-o cu o foaie de fier, ardezie sau scânduri. O astfel de protecție va preveni umiditatea și precipitațiile, precum și crearea unui fel de coridor ventilat pentru flori. Odată cu apariția înghețurilor severe, o bucată de film ar trebui să fie trasă de sus și să fixeze marginile agățate în jurul perimetrului cu cărămizi sau pământ. De sus este necesar să arunci zăpada.
  2. Cei interesați, cu atât mai bine să acoperiți crizantemele pentru iarnă, puteți recomanda folosirea unui material special - lutrasil sau spunbond. Pentru a nu cădea sub greutatea zăpezii, trebuie să așezați câteva sucursale sub și peste tufișuri, care vor păstra structura. Puteți să turnați mai multe frunze uscate sau roșii, dar trebuie să vă amintiți că, odată cu dezghețarea, florile se pot estompa în astfel de condiții. Materialul de acoperire este fixat pe pământ cu aceleași cărămizi sau pietre.
  3. Transplantați tufișurile în altă parte. Pentru această lățime șanț excavat de 0,5 metri și o adâncime de 70 cm. Inainte de înghețurile severe desyatisantimetrovyh penechki săpate din pământ împreună cu bulgăre de pământ pe rădăcini, și ca atare sunt stivuite într-un șanț. Pe partea laterală și în partea superioară trebuie să așezați frunze uscate sau paie. Imediat ce gerurile devin stabile, șanțul este acoperit cu ardezie, hârtie de acoperiș, plăci sau fier. De sus, acest material este acoperit cu un strat de zece centimetri de pământ excavat din șanț. grădinari cu experiență sunt sfătuiți să rămână în slotul bastoane că, în timpul dezghețului îndepărtat pentru a permite fluxul de aer adecvat luat culori, iar ei nu putrezesc.

Unii gradinari nu îndrăznesc să părăsească flori pentru iarnă în teren deschis și să le transplant în găleți sau vase, care sunt apoi plasate în subsol, pivniță, hambar sau Letnica. Și de multe ori, în prezența mai multor soiuri diferite de a combina mai multe moduri, la o dată: împărțiți tufiș în trei părți, dintre care una este transplantate în ghivece, un al doilea lăsat să hiberneze în locul ei, și un al treilea laic în șanț. Astfel, chiar dacă o parte va pieri, va fi posibil să se păstreze varietatea și să se asigure creșterea florilor noi în sezonul următor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 56 = 58