Cum sa alegi un mini terrier Yorkshire?

Yorkii sunt animalele favorite ale multor fete, fiind foarte compacte, jucăușe și au un caracter minunat. Cu toate acestea, uneori se întâmplă că catelul selectat pare să fie dureros sau nu merge bine cu proprietarii. Pentru a evita o astfel de situație, trebuie să știți cum să alegeți cățelul potrivit al Yorkshire Terrier și să navigați în particularitățile acestei rase.

Criterii de selecție

În primul rând trebuie să întrebați despre originea cărnii de vânzare. Crescătorul este obligat să vă ofere informații complete despre părinții săi sau să vă ofere un pedigree care să confirme rasa pură a câinelui. După ce vorbești cu amelioratorul, poți începe să alegi un cățeluș. Pentru aceasta aveți nevoie de:

  1. Urmăriți comportamentul căței. La observație, este posibil să se dezvăluie indivizi timizi, care să permită să domine asupra lor și a "conducătorilor" curajoși care sunt lideri în familie. Primul tip de Yorkie se va întâlni bine cu persoanele în vârstă, dar "liderii" cu un caracter pronunțat au nevoie de o mână solidă și de educație.
  2. Consiliu: Yorkii care nu intră în joc cu puii și preferă să rămână singuri pot fi bolnavi, deci e mai bine să nu le cumperi.

  3. Examinează exteriorul. Un animal cu labele mai mici decât cele ale fraților săi va crește mai mic și mai fragil. Asigurați-vă că acordați atenție lobului nasului - ar trebui să fie umed și rece. Pe marginea nasului nu ar trebui să existe o margine albă. Dacă vârsta catelului este mai mică de două luni, urechile sale nu vor rămâne în picioare. Nu luați-o ca o căsătorie - terrii urechilor se ridică în 2-2,5 luni.
  4. Evaluați starea de sănătate. Înainte de a alege un mini-terrier Yorkshire Terrier, apreciați starea lui de sănătate. El nu ar trebui să limpezească, pielea și părul ar trebui să fie sănătoase și muscatura - corectă.

După cumpărarea catelului, clientul trebuie să vă dea recomandări detaliate despre cum să crească animalul în scris.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

85 + = 92