cum să aperi cactușii în timpul iernii

La fel ca toate celelalte plante, cactusul ar trebui să fie udat, dar cât de des trebuie făcut, nu fiecare florar știe. Dacă acest proces este organizat incorect, atunci dispare.

Cât de corect să apuci cactușii?

Aceste plante nu au nevoie de udare zilnică. Udarea trebuie să fie înfloritoare și în creștere cactus, deoarece plantele în aceste vremuri există un metabolism rapid si este bine absorbi apa. Va fi suficient să o udați bine o dată la 2 săptămâni, dar această regulă nu funcționează pentru toată lumea. Frecvența depinde de temperatura din încăpere și de tipul de cactus în sine. Dacă floarea este într-o cameră fierbinte, atunci va trebui să se facă mai des. Același lucru este valabil și pentru soiurile forestiere și epifite.

grădinari experimentați recomanda udarea cactusilor doar după substratul este uscat, iar partea de sus și de jos a vasului. Acest lucru ar trebui să se facă prin intermediul paletul, pentru că nu putem permite umezelii ajunge pe cactus baril.

Chiar dacă floarea este casa, cactus nu are nevoie să fie udat în mod frecvent în timpul iernii, deoarece la acel moment el începe o perioadă de repaus (sau „somn“) și toate procesele pe care le opresc. Va fi suficient pentru o lingurita in 1-2 saptamani. Dacă vasul cu floarea este la temperaturi minus, atunci nu este udat deloc.

În plus față de frecvența de irigare, este foarte important pentru cactuși ce anume veți realiza.

Ce fel de apă pentru cactuși?

Este foarte important ca apa să fie pregătită în mod corespunzător pentru udarea acestui locuitor al deșertului. Ar trebui să fie caldă (temperatura camerei), moale și stabilă (timp de 2-3 zile). Pentru aceasta, ploaia și topirea sunt de asemenea potrivite. Dar unii cultivatori nu recomandăm să le ia, ca într-un conținut de gaz (în special în oraș), ele conțin cantități mari de metale grele.

Ca o opțiune, se toarnă 1 linguriță în 5 litri de oțet 9% în apă fiartă. O astfel de soluție, prin proprietățile chimice, seamănă cu apa de ploaie, dar este foarte curată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

85 + = 92