cum să ardeți piperul într-o seră

Apărarea corectă a piperului în seră este capabilă să asigure un randament bun. De asemenea, este important să se mențină un nivel acceptabil de umiditate a aerului în interiorul serii, care nu ar afecta plantele negativ. Unele soiuri din cauza umidității crescute mor. Despre cât de mult și cât de des este necesar să ardeți piperul în seră - să vorbim în articolul nostru.

Tipuri de udare în seră

Să analizăm mai întâi tipurile de irigații care se aplică în sere, pentru a aplica aceste cunoștințe în viitor atunci când se analizează întrebări legate de numărul și frecvența irigării.

Deci, există câteva opțiuni pentru udare în seră:

  1. Apă automată - este un sistem de irigații care este pornit și oprit automat. Aceasta presupune disponibilitatea unui echipament special, controlat de o consolă sau de o mașină cu celuloză și hârtie (alimentare centralizată). În seră se instalează senzori care sunt setați pentru o anumită perioadă de timp și activați și opresc sistemul de irigare.
  2. Apă mecanică - nu la fel de perfect ca automat. Va trebui să lucrați la reglarea capului și asigurarea unei alimentări continue a structurii. Dar atunci nu trebuie să faceți nimic: plasarea corectă a conductei și instalarea acestora picurător, precum și conectarea tuturor a sistemului de alimentare cu apă (puțuri, foraje sau tunel central), veți obține o auto-udare, pentru care nu este necesar să se urmeze și face treaba manual.
  3. Apă manuală - această metodă este cunoscută tuturor. Pentru el trebuie să obțineți cutii de udare, găleți și alte recipiente. Uneori furtunul este încă folosit, dar trebuie să existe o duză de împrăștiere pe el, astfel încât rădăcinile să nu spele apa.

Cum să aperiți piperul într-o seră?

În cele mai multe cazuri, piperul în sere este udat folosind un sistem automat de irigare. Și în acest caz, trebuie să calculați corect nevoia zilnică de sămânță de ardei. Acest lucru este important, deoarece există mai multe opțiuni pentru irigarea automată. Cum să ardeți ardei într-o seră din policarbonat:

  • cu ajutorul irigării prin picurare
  • ploaie;
  • subsuprafața.

Acestea diferă nu numai în ceea ce privește calitatea țevilor utilizate, ci și în duzele. Subsurface de irigare, de altfel, nu este foarte comun pentru piper, deoarece nu toate soiurile în special higrofile. Sistemul cel mai acceptabil este un sistem de picături. Este economic în ceea ce privește consumul de apă, cu ajutorul unor duze speciale, apa este furnizată în doze direct la sol lângă trunchiul plantei, astfel încât excesul de umiditate nu se consumă ca atunci când sistemul de apa de ploaie. În plus, umiditatea excesivă este dăunătoare pentru piper.

Cât de des se toarnă piper într-o seră în căldură?

Chiar dacă există căldură, apă ardei mai des decât o dată la fiecare 2 zile nu este recomandată din cauza umidității poate apărea afide și rădăcinile pot putrezi, din cauza a ceea ce strică întreaga plantă.

Pentru întregul sezon de creștere, piperul consumă 300-800 litri de apă pe 1 m2 pe picior de suprafață ocupată. La începutul creșterii, după plantare, rata de udare este mai mică decât în ​​perioada de fructe. În general, cât de mult se toarnă ardeiul în serăRatele zilnice variază de la 15 la 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Udarea este, desigur, nevoie de apă caldă a cărei temperatură este cuprinsă între +18 și + 25 ° C Udarea necesare în cantități suficiente, din cauza lipsei de umiditate duce la tulpini lemnos, fructe și măcinate pentru a reduce randamentele globale.

În plus față de udare, se folosește așa-numitul "udare uscată" - slăbirea terenului. Acest lucru permite oxigenului să pătrundă în rădăcinile plantelor și să își îmbunătățească starea.

De asemenea, nu uitați de hrănirea în timp util, deoarece în soluri săraci, chiar și cu udare adecvată, rezultate bune sunt inutile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 1 =