cum să colectezi semințe de castravete acasă

Dacă aveți o varietate de castraveți care cresc pe site, ceea ce vă convine complet și doriți să-l crească din nou, atunci trebuie doar să colectați semințele de pe fructele dumneavoastră. Dintre acestea, înainte de acest an, castraveți vor crește, plantele vor fi mai sănătoase, iar recolta va fi mai bogată.

Cum să colecteze semințele de castraveți?

O condiție obligatorie pentru recoltarea semințelor de la castraveți este că soiul nu trebuie să fie hibrid, ci natural. Cum se disting hibrizii: dacă eticheta F1 sau F2 este indicată pe plicul cu materialul de semințe, atunci acest soi este hibrid și astfel de castraveți nu vor fi potriviți pentru recoltarea semințelor.

Ce fel de castraveți puteți colecta semințe? Din cele cultivate din semințe de soi natural. Astfel de castraveți cu fiecare an de însămânțare vor îmbunătăți și consolida proprietățile lor pozitive.

Cum să obțineți semințe de castravete acasă?

Pentru a obține sămânța, trebuie să lăsați câteva semințe de castraveți, adică să nu le rupeți până la punctul de maturare completă. Ele trebuie să devină galbene și să devină moi. Lăsați castraveții de sămânță la sfârșitul sezonului.

Pentru a colecta semințe, trebuie să selectați castraveți "femele" - au o secțiune transversală pătratică. Pentru a nu le confunda, marcați-le cu o panglică și plasați o sculptură sub ele, astfel încât să nu moară prematur. Când castravetele devin galben-maroniu, iar pedunculul se usucă, este timpul să colectăm semințele.

Cum să colectezi semințe de castraveți acasă?

Răsadurile de castraveți de semințe se taie de-a lungul direcției, strict în jumătate. Sămânța este potrivită doar pentru a treia parte a materialului de semințe. Curățăm aceste semințe în vase din lemn, sticlă sau emailate.

Dacă în camera de semințe există puțin lichid, adăugați puțină apă în vase. Luați-l într-un loc cald timp de 2 zile pentru fermentație. Membrana amniotică trebuie separată de semințe.

cum să colectați în mod corespunzător semințele de castraveți

Acum trebuie să spălați semințele în apă curentă, îndepărtându-le ca fiind necorespunzătoare și toate semințele bune sunt răspândite pe carton sau placaj și uscate. Dacă vremea este bună, o puteți usca în aer liber, curățându-l pentru noapte.

Dar nu este suficient să știți cum să colectați semințele de castraveți. De asemenea, este important să le aplicați corect în sezonul de însămânțare. Nu este necesar să se semene materialul recoltat pentru anul următor, semințele ar trebui să dureze câțiva ani. În caz contrar, pe plante vor exista o mulțime de flori goale și nu veți obține o recoltă. Cel mai bun rezultat va fi dat semințe pentru al treilea an - pe tufișuri vor fi multe flori de sex feminin care dau fructe.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

64 − = 63