Cum să crească un tranșat tăiat

Rose, cunoscută ca regina tuturor culorilor, este într-adevăr o plantă de frumusețe uimitoare. Dar este trist faptul ca trandafirii nu sunt taiate mult timp in taietura, se estompeaza rapid. Aceasta este natura, și cu aceasta este dificil să faci nimic. Cu toate acestea, există un mod minunat de a crește trandafiri de la un buchet acasă, după ce a primit o frumoasă floare vii. Vă sugerăm să învățați cum să faceți acest lucru.

Cum să crească un trandafir dintr-o floare tăiată?

Pentru aceasta există un plan clar de acțiune - respectați următoarele reguli:

  1. Așteptați momentul în care buchetul va începe să se usuce (în timp ce florile nu trebuie să se usuce complet, trebuie să tăiați butași mai devreme decât se usucă).
  2. Luați un cuțit cu o lamă ascuțită și faceți o tăietură oblică sub rinichiul inferior al butașilor și apoi - o tăietură dreaptă deasupra rinichiului superior. În total, 3 rinichi și 2 internode ar trebui să rămână pe fiecare butaș.
  3. Îndepărtați frunzele (frunzele inferioare sunt complet, cele superioare pot fi tăiate la jumătate).
  4. Luați un drog în magazinul de flori pentru o mai bună înrădăcinare ("Kornevin", "Epin" sau "Heteroauxin") și diluează-l conform instrucțiunilor. Se înmoaie butașii în această soluție timp de 12 ore. După cum știți, această tehnică ajută la creșterea rădăcinilor trandafirilor mult mai repede decât fără a utiliza astfel de medicamente.
  5. Într-o oală de o mărime potrivită, se toarnă solul - este de dorit să se utilizeze un amestec de sol și nutritiv pentru trandafiri. Plantați butașii în sol, dar nu pe verticală, dar ușor înclinați fiecare dintre ele. În acest caz, rinichiul mediu ar trebui să fie deasupra suprafeței pământului.
  6. Pentru a crea condițiile ideale de temperatură (+ 25 ° C), așezați tăierea într-o sticlă de plastic bițiată. Acoperiți planta cu partea superioară a acestei structuri, înainte de a deșuruba capacul. Dacă se dorește, sticlele pot fi înlocuite cu pungi de celofan.
  7. Alternativ, puteți crește un trandafir într-un cartof - pentru aceasta, partea inferioară a butașilor este blocată într-un tubercul de cartof Cum sa cresti trandafirii dintr-un buchetdin valoarea medie. Tuburile mențin un mediu umed și nutritiv constant necesar pentru germinația reușită.
  8. Și, în cele din urmă, stadiul cel mai consumator de forță de creștere a unui trandafir este o frecventa (de 4-5 ori pe zi) stropirea cu răsaduri a apei. Lichidul pentru aceasta trebuie să fie luat în stand-by, ușor mai cald decât temperatura camerei. Mențineți o umiditate constantă în vas, evitând în același timp supramozarea.

După cum puteți vedea, este destul de ușor să crească un tranșat tăiat. În decurs de o lună plantele se vor rădăcina, puteți scoate adăpostul și puteți aștepta înflorirea luxuriantă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 47 = 54