cum să aperiți ceapa după plantare

Este pur și simplu imposibil să ne imaginăm masa fără Majestatea Lui Luke. Lasă hrana crudă a acestei legume să fie consumată doar de cele mai disperate rații prime cu cele mai puternice stomacuri, dar pentru prepararea primei și celei de-a doua feluri de mâncare se folosește în fiecare a doua rețetă. Pentru a crește un arc pe site-ul dvs. este destul de simplu, trebuie doar să urmați recomandările pentru îngrijirea pentru el. Cel mai adesea, fermierii de camioane neexperimentați sunt împiedicați de întrebarea dacă să se aprindă ceapa după plantare.

Creează ceapa după plantare?

Pentru a înțelege cum să udăm bine ceapa după plantare, vom face o mică călătorie acasă la arcuri - la Asia plină de suflet. Toate plantele s-au adaptat să trăiască în condițiile unui izvor scurt, după care hibernează în așteptarea ploilor de iarnă. Indiferent ce fel de ceapă a fost plantată, dacă este așezată în condiții tipice asiatice, ea va deveni ca frații săi sălbatici: va elibera două sau patru frunze, va forma o ceapă cu bulb mic și va intra în hibernare. Nu poate fi retrasă de nici o forță din această stare. Ca urmare, nu se pune problema recoltei de ceapa. Prin urmare, este foarte important să se asigure o bună hidratare a ceapelor în primele două luni de la plantare, când bulbul (rață) crește și crește. Dar, în sezonul de coacere, ceapa nu are nevoie de udare, deoarece poate reduce semnificativ gustul și scurta durata de conservare.

De câte ori aprind ceapa după plantare?

După cum sa menționat deja mai sus, după plantare, ceapa trebuie udată în mod regulat în primele 60 de zile. Cât de des pentru a produce udarea depinde, bineînțeles, de condițiile meteorologice. Dacă primăvara și vara devreme s-au dovedit a fi ploioase, atunci nu mai este nevoie să mai udați paturile de ceapă. În condiții meteo uscate, ceapa este udată de două ori pe săptămână, astfel încât solul pe pat este umed, dar nu umed. Un astfel de regim de băut pentru ceapă poate fi aranjat chiar de către fermierii care ajung la parcelele lor numai la sfârșit de săptămână. Cele mai multe ori de două ori pe săptămână ceapa nu au nevoie de udare, chiar dacă există o oportunitate pentru acest lucru. Ceapa excesiv de hidratantă va determina fungii să activeze agenții patogeni ai diferitelor boli, de exemplu, peronosporosa - mucegaiul pufos.

Nu mai udati ceapa de obicei la jumatatea lunii iulie, cand majoritatea soiurilor sale au format deja bulbi. Punctul de reper pentru sfârșitul udării este de obicei sărbătoarea lui Petru și Pavel, sărbătorită la 12 iulie. După această zi, bulbii trebuie să obțină substanțe nutritive, în special zaharoză, în cantitatea de care depind caracteristicile de ceapă ale cepei și capacitatea lor de a rămâne o perioadă lungă de timp fără să se rătăcească.

Cât de corect să aprindeți ceapa după plantare?

Și, în sfârșit, câteva cuvinte despre cum să udăm bine ceapa după plantare. În primul rând, apa pentru irigare trebuie să fie caldă. Ar trebui să ud ceapa după plantareUdarea cepei cu apă rece de la robinet poate fi exagerată pentru el. Este mai bine să nu fiți prea leneși și să colectați apă pentru aceste scopuri într-un butoi, unde va sta și se va încălzi la soare. În al doilea rând, la udare, trebuie să vă asigurați că apa nu ajunge pe frunze și în interiorul becului. Nu aranjați ceapa stropitoare dintr-un recipient de udare cu un filtru mic - umiditatea pe frunze și bulbii poate provoca focare fungice. La udarea culturilor de ceapă, nu este nevoie să umezi paturile, ci între rânduri, folosind 10 litri de apă pe metru pătrat. Solul din coridoare după irigare este mai bine acoperit. Acest lucru va ajuta la menținerea umezelii în el cât mai mult posibil și, în același timp, încetinește germinarea buruienilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 41 = 50