cum să aperiți ceapa după plantare

Mulți oameni cred că ceapa în creștere este foarte simplă. La mulți chiar crește pe o grădină de bucătărie fără a părăsi, dar cultura primită ca urmare a unei astfel de cultivări abia poate vă rog. Dacă doriți să obțineți un număr mare de capete, trebuie să știți dacă puteți să udați ceapa după plantarea pe teren deschis și cum să o faceți corect.

Modul de udare după însămânțare după plantare

Puteți planta răsaduri pentru iarnă și primăvară, în funcție de obiectivele dvs. și materialul de plantare disponibil. În a doua jumătate a toamnei se recomandă să plantați cele mai mici becuri, în caz contrar este posibil ca ceapa să înceapă să tragă săgețile și apoi nu va mai fi recoltă. Și aceasta este o mare opțiune, dacă doriți să aveți în mod constant verdeață proaspete la îndemână.

În primăvara anului, puteți planta orice dimensiune de însămânțare. Perioada cea mai potrivită pentru aceasta este ultima săptămână din aprilie - începutul lunii mai. Nu vă fie frică de înghețurile din mai, ceapa este o cultură rezistentă la frig, deci nu i se va întâmpla nimic. Este foarte important ca, în locul în care doriți să plantați ceapa, nu a existat o stagnare a apei și zăpada a coborât repede.

Imediat după penetrare în sol, semănatul plantat trebuie să fie bine umezit. În viitor, udarea ar trebui făcută în fiecare săptămână la o rată de 7-8 litri la 1 msup2. Ceapa are nevoie de acest mod pe tot parcursul lunii mai, iunie și în prima săptămână a lunii iulie. Apoi, udarea trebuie făcută mai rar și 20 de zile înainte de recoltare și, în general, se oprește complet.

Dacă vara este ploioasă, atunci ceapa poate fi suficientă și precipitații naturale. În acest caz, nu este necesar să-l ud. Acest lucru poate fi determinat de starea penei verzi, care, atunci când apa este supraaglomerată, devine verde palid.

Ce ceapă de apă?

Irigarea seminței cu ceapă trebuie făcută numai cu apă caldă (minim +18 ° C). Dacă vărsați apă rece pe ea, puteți provoca înfrângerea plantei cu mucegaiul praf.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 2 = 3