decât căpșunile de furaj în toamnă

Pentru ca culturile cultivate în grădină și în grădinile de legume să fie bine fructate, trebuie să fie bine îngrijite și cel mai important lucru este să le hrăniți. Acest lucru se aplică în mod special la căpșuni - o plantă foarte capricioasă, dar atrăgătoare cu fructele dulci și suculente. Are nevoie de îngrășăminte pe tot parcursul perioadei de creștere activă și fructare. În scopul de a asigura căciuri "nutriție completă", și o recoltă bună, ar trebui să știți ce și cum să hrăniți în mod adecvat căpșunile.

Schema și calendarul fertilizării căpșunilor

În primăvară, pansamentul de vârf ar trebui să fie efectuat imediat înainte de creșterea frunzelor tinere, în special în perioada aprilie-mai. Înainte de a aplica îngrășăminte, ar trebui să tăiați tufișurile - îndepărtați mușchii și frunzele vechi, dacă este necesar - transplantați la o nouă locație. Tufurile reînnoite pot fi hrănite cu un amestec de preparate gata preparate pentru căpșuni, iar puteți folosi creveți de pui diluați și humus. În acest caz, în nici un caz nu ar trebui să fie tufișuri puternic îngropate, în caz contrar ar putea împiedica creșterea și chiar duce complet la moartea culturii.

A doua furajare se poate face după recoltarea principală a boabelor, adică în luna iulie. Din nou, este necesar să se taie câteva frunze și nu în mărimea musturilor mari. După aceea, este necesar să se trateze căpșunile cu o soluție de lichid Bordeaux, astfel încât să nu fie afectată de paraziți.

În sfârșit, ce să hrănim căpșunile în toamnă după fructare? Pentru a fertiliza căpșunile ar trebui să fie în mijlocul lunii septembrie, cu vreme caldă și uscată. Unii fermieri de camioane preferă să facă acest lucru mai târziu - cu o lună înainte de debutul preconizat de îngheț.

Ce îngrășăminte pentru a hrăni căpșuni în toamnă?

Ca și în cazurile anterioare, puteți folosi excrementele de pui și mullein. Pentru a face acest lucru, insistați asupra unui raport de 1 litru la 10 litri de apă. De asemenea, puteți adăuga cenușă de lemn la perfuzia gata preparată.

O altă opțiune este utilizarea șlamului. Pentru prepararea sa, 1 litru de gunoi de grajd trebuie diluat cu 8 litri de apă și insistă. Ca urmare, trebuie obținut îngrășământul cu consistența smântânii lichide.

De asemenea, nu este rău să stropiți cenușă între rândurile de căpșuni sau direct pe paturi la o rată de 150 g pe 1 m². Cenușa nu înlocuiește doar într-o anumită măsură îngrășămintele minerale - potasiu și fosfat, dar, de asemenea, descurajează dăunătorii din căpșuni.

Și dacă blindeți coridoarele cu siderate de fasole sau cu iarbă, atunci acesta va deveni un mediu nutrițional excelent pentru viermi și, după un timp, veți obține îngrășăminte organice fără eforturi suplimentare.

Din îngrășămintele minerale, se pot adăuga sare de potasiu și superfosfat. Le puteți împrăștia printre tufișuri în formă uscată sau le puteți dilua în apă pentru irigare. Fiecare variantă are avantajele sale - îngrășămintele lichide vor fi asimilate de căpșuni mult mai repede, dar cele uscate vor avea o acțiune mai lungă. Pentru a obține efectul optim, opțiunile pot fi combinate.

Cum să furați căpșunile în timpul plantelor în toamnă?

Dacă ați planificat să plantați căpșuni în toamnă, atunci solul trebuie pregătit și hrănit în avans. Pentru aceasta, sapa in paturi se calculeaza din calculul de 1 m²:

    schema de alimentare cu căpșuni

  • compost sau humus - 3-4 kg;
  • clorura de potasiu - 10 g;
  • superfosfat - 30-40 g.

După plantare directă, mulciți solul cu paie sau compost. Cu fertilizarea suplimentară cu gunoi de grajd, ar trebui să fiți atenți și să vă asigurați că nu ajunge pe plante, în caz contrar arsurile pot apărea. După finalizarea acestor proceduri, puteți fi liniștiți până la prima recoltă - nu va trebui să faceți hrana înainte de începerea perioadei de fructe, deoarece există deja o bună ofertă de nutrienți.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 2 =