Cum să hrăniți o cireșă pentru a fructifica

Cherry - copacul este destul de capricios și că produce o recoltă bună, are nevoie de hrană regulată. Totuși, este necesar să se respecte astfel de condiții, încât pe un copac fructele să fie fixate:

  • planta plantata intr-un loc bine ventilat, unde in primavara nu va exista stagnare a apei, a carei exces nu este necesar de cireasa;
  • pentru polenizarea eficientă, este de dorit să plantați 2-3 copaci de diferite soiuri sau cireșe;
  • este foarte bine dacă stupina este în apropiere și copacul înflorește atunci când albinele deja zboară; pentru a le atrage pe site-ul dvs., puteți agăța un borcan de gem pe un butoi sau presărați o cireșă cu un sirop de zahăr slab.

Nu toată lumea știe cum să hrănească o cireșă, astfel încât să fructifice și ovarul să nu cadă de pe ea. Pentru a face acest lucru, există un complex special de fertilizare, care se desfășoară, începând de la începutul primăverii. Să ne uităm la modul în care se face acest lucru.

Cum să alimentați cireșele în primăvară?

Prima dată când hrănirea este făcută înainte de înflorire, când mugurii nu se înmugulă pe copac, deoarece pansamentul foliar nu va fi eficient, deoarece nu există o masă verde de frunziș, adică se face doar fertilizarea rădăcinii.

Sub copac se face uree sau azotat de amoniu, etanșându-l în trunchiuri. Este de dorit ca solul să fie în același timp umed și, după fertilizare, arborele să fie vărsat suplimentar cu 3-4 găleți de apă.

Dacă nu știți ce să alimentați unei flori de cireș pentru a nu arunca ovarul, atunci introducerea îngrășămintelor organice sub formă de soluție de gunoi de găină va veni la salvare. Dar este necesară monitorizarea concentrației sale - doze mari pot arde sistemul rădăcină.

După înflorire, de asemenea, trebuie să hrăniți cireșul, dar asta este - trebuie să vă uitați la starea solului. Dacă este suficient de umed din ploi, îngrășământul fosfor-potasiu este aplicat în formă nediluată și invers - într-o vară fierbinte și uscată, este necesar să se udă cireșele cu compuși complexi diluați.

Fertilizator de cireș de vară

După ce recolta este recoltată, arborele fertilizat trebuie să fie susținut cu îngrășământ organic sub formă de mullein, la care se poate adăuga cenușă de lemn. Pentru perioada de vară, acest complex va fi suficient.

Cum să hrăniți o floare de cireșe

Adăparea copacului în această perioadă ar trebui să fie o singură dată la începutul lunii august, când mugurii de flori sunt puse pentru sezonul următor. Această udare abundentă o dată ar trebui să fie programată și fertilizată cu îngrășăminte naturale.

Furajul de toamnă - este necesar?

Pentru ca cireșul să iasă bine și să intre activ în primăvara viitoare, în toamnă, la începutul lunii octombrie, împreună cu ultima udare, potasiul și fosforul sunt introduse în pământ.

Cherry este foarte sensibil la compoziția solului. Prin urmare, dacă este prea acid, randamentul poate scădea. Pentru a evita astfel de probleme în toamnă, se efectuează calcararea trunchiurilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

72 − 70 =