decât să hrăniți puieții petunia cu păsările

Petunia este una dintre cele mai colorate plante care iubesc să crească în zonele suburbane. Început grădinari sunt interesați de întrebarea: este necesar să se hrănească răsaduri petunia? Una dintre condițiile necesare pentru dezvoltarea sa este hrănirea la timp. Planta îi place să fie fertilizată, practic în toate etapele creșterii sale.

Ce îngrășământ să hrăniți puieții petuniei?

După plantarea semințelor în sol, se realizează pulverizarea cu acid succinic pentru a accelera procesul de creștere a acestora. În multe moduri, procesul de hrănire a petuniilor depinde de calitatea substratului în care sunt plantate. Dacă conține o cantitate mare de nutrienți, va fi suficient să faceți îngrășământ de câteva ori. În solul proaspăt, în acest caz, este conținut cantitatea de microelemente suficiente pentru 2-3 săptămâni de dezvoltare a materialului săditor. Dacă substratul este slab, va fi obligatorie hrănirea suplimentară regulată.

Amestecul de sol pentru plantarea semințelor de petunia ar trebui pregătit pe baza turbei. Acesta include gazon, compost și turbă. Pentru a exclude boala cu un picior negru, solul trebuie aruncat cu un fungicid sau o soluție roz-închis de permanganat de potasiu.

După apariția germinării, acestea nu sunt fertilizate, ci numai prelucrate cu un fungicid sau cu o soluție roz deschisă de permanganat de potasiu. Acest proces se desfășoară pe măsură ce solul se usucă.

În timpul creșterii răsadurilor, este fertilizat cu un îngrășământ minerale complex care conține o cantitate crescută de azot. Acest lucru contribuie la creșterea masei verzi. În viitor, este necesar să se introducă îngrășăminte cu o predominanță de fosfor și potasiu. Rezultate bune sunt date de îngrășămintele organice, de exemplu, o soluție a mulleinului.

Cât de des să hrăniți puieți petunia?

Având în vedere caracteristicile de creștere și dezvoltare a plantelor, mulți sunt interesați de întrebarea: când să începeți hrănirea răsadului petuniei? Prima hrănire Trebuie să mănânc răsaduri de petuni? îngrășământ azot se efectuează după apariția primelor 3-4 frunze. De obicei, acest lucru se întâmplă la 2-3 săptămâni după germinația semințelor. Dar acest lucru se face după germinarea răsadurilor.

Îngrășămintele care conțin fosfor și potasiu sunt introduse într-o etapă ulterioară, când se formează deja un tufiș cu suficientă verde. Pentru petunia, va fi suficient să se exercite o dată la două săptămâni. Răsaduri ca o combinație de pansamente rădăcină și foliare.

Realizând pansamente regulate petanian regulate, veți asigura înflorirea lor lungă și luxuriantă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 2