cum să plantezi ienupărul în toamnă

Mulți designeri și proprietari de case de vară, cum ar fi juniperii - plante veșnic verzi cu aromă plăcută și ace moi de diferite culori. În popor se numesc și chiparoși nordici. Ele cresc mai bine în locuri însorite, la umbra decorativității și se pierde forma frumoasă.

Cum să plantezi un ienupăr

Dacă vă decideți să decorați site-ul dvs. cu ienupăr, cel mai bine este să cumpărați puieți tineri în recipiente, al căror volum este de 3-5 litri. Probele mai mari sunt mai greu de plantat și nu se înrădăcinesc bine.

Juniperul este excavat din pământ împreună cu o bucată de pământ și vândut în saci de sac sau polipropilenă. La plantarea unor astfel de ienuperi este important să nu distrugeți această bucată, deoarece rădăcinile acestor plante sunt foarte delicate și pot fi ușor rănite fără pământ.

Adesea, grădinarii, care dintr-un anumit motiv trebuie să transplantă ienupărul care crește pe site, sunt întrebări întrebate, dacă este posibil să se transplanteze în toamnă și cum este cel mai bine făcut acest lucru.

Data plantelor de plantare Juniper

Acest tip de plante are o caracteristică interesantă: construiesc sistemul de rădăcini de două ori pe an, mai întâi în primăvară și apoi în mijlocul verii. Din cauza vremii calde, nu se recomandă plantarea ienuperilor în timpul verii, deși specimenele de recipiente pot fi plantate în timpul verii, cu excepția celor mai fierbinți zile. După cum arată practica, juniperii ar trebui plantați ideal în primăvara timpurie sau în toamna târzie, iar acest lucru va fi corect.

Ciprele nordice le place să trăiască în spațiu, astfel încât acestea ar trebui plantate mai rar. Între distanțe mici, distanța nu ar trebui să fie mai mică de o jumătate de metru, iar juniperii cu o coroană splendidă răspândită, plantată la două metri distanță.

Groapa de aterizare pentru ienuperi ar trebui să fie de 2-3 ori mai mare decât planta de lut. Fundul trebuie să fie drenat din fragmentele de cărămizi și nisip într-un strat de 14-20 cm și umpleți-l cu un amestec de nisip, gunoi de pădure, turbă și pământul superior fertil.

La plantare, rădăcinile deschise ale ienupărului trebuie plasate orizontal. timpul de plantare pentru ienuparPlanta cu o bucată de pământ este îndepărtată ușor din recipient și instalată într-o groapă de plantare udată și apoi acoperită cu pământ. În acest caz, adâncimea plantării ar trebui să fie aceeași ca în recipient (gâtul rădăcinii ienupărului se extinde deasupra suprafeței solului).

După plantare, ienupărul este turnat în caneluri făcute în jurul său, iar cercul din apropierea trunchiului este în mod necesar acoperit cu așternut de pădure sau humus. Dacă planta este mică, atunci ea este legată de cuiburi.

Coroana de ienupăr este formată cel mai adesea de la sine, însă planta tolerează și tunsul bine și poate deveni un specimen vrednic în grădina topiară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =