cum să plantezi un zambit într-o oală

Când iarnă este în plină desfășurare, astfel încât doriți să inhaleze aroma plin de flori frumoase. Este destul de simplu să faceți acest lucru - faceți doar un zambit pe pervazul ferestrei. Cu privire la modul de a planta în mod corespunzător bulbul de zambile acasă în oală, și articolul nostru va spune.

Deci, se decide - vom face diluția internă a zambilelor. Dar ce este necesar pentru asta? Bineînțeles, becul, amestecul de pământ, nisipul și un vas mic - ceramică, plastic sau chiar din lemn.

Depozitarea becurilor de zambitoare

Hyacint - o planta care se caracterizeaza printr-o perioada de repaus suficient de lunga, asa ca inainte de a planta intr-o oala trebuie sa o puteti pastra. Depozitați bulbii de zambitoare într-un loc uscat și răcoritor, verificând din când în când că nu se usucă. Când se apropie timpul de plantare și nu va mai fi până în noiembrie, becurile ar trebui să fie extrase cu atenție din adăpost și să se desfășoare lucrări de plantare.

Pregătiți vasul pentru plantare

Luați oală selectată în mână și puneți un strat de drenaj în partea de jos. Poate fi pietriș, cioburi rupte din vase ceramice sau lut expandat. Apoi, stratul de drenare este acoperit cu nisip, turnându-l într-un strat de 1,5-2 cm, iar după aceea vasul este umplut până la vârf cu un amestec de sol.

Lucrări de plantare

Acum câteva cuvinte despre cum să plantezi în mod corespunzător un bulb de zambile într-o oală. Există în acest punct foarte important - spre deosebire de alte plante bulbice care au nevoie de o scufundare completă în sol, buzunarul zambilului ar trebui să fie o treime din pământ proeminent. În cazul în care mai multe becuri sunt plantate într-un singur recipient, distanța dintre acestea nu trebuie să fie mai mică de 2,5-3 cm.

Îngrijirea igienei după plantare

Becurile astfel plantate trebuie să fie ușor compactate prin presarea solului din jurul lor cu degetele și apoi stropirii cu un strat subțire de nisip. După aceea, peste oala construit mini sera dintr-o pungă de plastic, iar întreaga structură este trimis într-un loc răcoros întuneric, pentru o perioadă de 6-10 săptămâni. Din când în când, terenul din oală ar trebui să fie udat. Când frunzele trec prin frunze, zambilele pot fi transferate într-o cameră cu o temperatură de +10 ... + 12 grade. Pentru a muta zambile va reactiona prin caderea frunzelor si a aspectului de pedunculi. După aceea, pot fi transferate într-o cameră caldă (+18 ... + 20 ° C) și așteptați cu răbdare pentru ca mugurii să se deschidă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 30 = 38