Cum să scapi de mirosul de urină pe covor -0

În cazul în care casa dvs. are un animal mic cu patru picioare, atunci proprietarii ar trebui să fie conștienți de faptul că el nu va rula imediat la tavă sau de a cere să meargă afară. Prin urmare, trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că puii sau pisoii lor își vor face faptele în orice loc, cum ar fi covorul. Și dacă o băltoacă de pe podea poate fi spălată pur și simplu, scăderea mirosului de urină pe covor este de obicei mult mai greu.

Unii proprietari încearcă să elimine mirosul de urină de pe covor cu ajutorul unor arome diferite, dar, de regulă, aceasta este o întreprindere inutilă. Acest miros neplacut doar măști pentru un timp și apoi apare din nou.

Cum de a curăța covorul de mirosul de urină?

După cum arată practica, puteți elimina mirosul de urină din covor în multe feluri. Să ne cunoaștem câteva dintre ele.

  1. Puteți închiria un covor cu pete din urină în curățarea chimică sau spălarea mașinilor. Cu toate acestea, ar trebui să fii pregătit pentru faptul că nu te va costa bani.
  2. Puteți folosi detergenți și detergenți speciali, cum ar fi "Mr. Muscle". Folosind un burete, frecați gelul în pata de pe covor și apoi clătiți-l cu apă. Unii folosesc pentru a elimina mirosul de agent de clătire pentru urină "Lenor Perfume", care se aplică pete și așteptați 15-20 minute. După aceasta, ștergeți acest loc cu un burete umed și uscați cu un uscător de păr. În cazul în care covorul este mic, este mai bine să-l atârna în afară pentru al usca.
  3. Aceasta va ajuta la îndepărtarea petelor din urină de pe covorul luminos de orice produs clorurat de albire. Un covor colorat poate fi tratat cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.
  4. Dacă sunteți norocoși și ați observat un urât proaspăt de urină, trebuie să vă udați imediat cu un burete sau o cârpă. O urmă uscată de rușine de pisică sau de câine trebuie să fie umezită cu apă și, după ce așteaptă câteva minute, se umezește. După aceasta, puteți folosi o bicarbonat de sodiu, care absoarbe perfect toate mirosurile. Umpleți-o cu o pată și, după ștergerea sifonului în pâslă, lăsați-o timp de câteva ore, apoi aspirați-o.
  5. Ajută la combaterea mirosului de soluție de oțet de urină, preparat din 1 parte de oțet și 3 părți de apă. Înainte de a verifica această soluție pe colțul covorului, asigurați-vă că nu se discolorează stratul de acoperire. Dacă eșantionul a mers bine, puteți utiliza un astfel de instrument pentru a curăța covorul din urină. În mod similar, puteți utiliza o soluție de suc de lamaie sau peroxid de hidrogen, preparată într-un raport de 1: 1.
  6. Pentru a curăța covorul de la mirosul de urină folosită adesea săpun de uz casnic, care include glicerina, o bună uree de despicare. După ce ștergeți bine pata de pe covor, așteptați puțin. Apoi scoateți săpunul cu o cârpă umedă și umeziți zona tratată cu soluție de vodcă sau alcool. După câteva minute, ștergeți cu un burete de apă și repetați procedura încă o dată.
  7. Un mijloc mai complex pentru curățarea covoarelor din mirosul de urină este o combinație de oțet, sifon și peroxid. Spotul este pulverizat cu o soluție de oțet într-un raport 1: 3. Așteptați până când oțetul se usucă complet și stropiți zona tratată cu sifon. Se amestecă în cantități egale peroxid de hidrogen și apă, presărați pata. Lăsați timp de 2 ore, apoi utilizați un aspirator pentru a colecta sifon de pe covor.
  8. Puteți extinde componentele metodei anterioare: pe lângă oțet și sifon, adăugați un detergent de spălat vase care se amestecă cu peroxid de hidrogen. Pentru acoperirea covorului ușor, lichidul de spălat vase trebuie să fie incolor și concentrația de peroxid nu trebuie să depășească 3% pentru a evita decolorarea covorului.

Acum știi multe modalități de a scăpa de mirosul de urină pe covor și de a putea curăța în mod independent podeaua.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 7 =