cum sa speli o jacheta de schi

Jachetele pentru schiori și snowboardiști diferă de cele obișnuite. Jachete de schi au o membrana speciala, prin care toată umezeala (transpirație) este de ieșire spre exterior, iar la exterior rece, iar apa nu pătrunde în interior. Deci, într-un astfel de sacou nu vei îngheța și nu te vei îmbolnăvi. Desigur, și îngrijirea pentru jacheta de schi are nevoie de una specială, astfel încât să nu-și piardă proprietățile originale.

Cum se spală corect jacheta de schi?

Iată câteva recomandări despre spălarea unei jachete de schi:

  1. Eticheta. Producătorul indică întotdeauna informații complete despre spălarea și îngrijirea îmbrăcămintei.
  2. Pulbere. Membrana jachetei conține pori specifici, prin care se extrage umezeala. Pentru a preveni înfundarea acestor pori, nu utilizați pulberi cu înălbitor la spălare. Pentru spălarea jachetei de schi este adecvată o pulbere specială sau un detergent special pentru lucrurile din membrană.
  3. Se spală. Dacă eticheta indică faptul că spălarea mașinii este permisă, este mai bine să setați un mod blând fără a lovi și a usca. Aceasta va păstra structura membranei. Dacă spălați manual, utilizați și produse speciale sau săpun obișnuit dacă contaminarea este neglijabilă.
  4. Temperatura apei. La ce temperatură trebuie să fie spălată jacheta de schi pe etichetă. De obicei este limitat la 30-40 de grade.
  5. Uscarea. Jacheta de schi trebuie uscate sub formă extinsă, atârnate pe un Clothesline sau pune pe un prosop curat. Odată ce jacheta este uscat, este recomandat pentru a pune pe DWR - impregnarea hidrofug. Dacă îl puneți pe materialul murdar al sacoului, nu veți avea efect de respingere a apei.
  6. Călcat. Jacheta de schi, în orice caz, nu poate fi călită. Sub influența temperaturii înalte, materialul sintetic superior se poate topi și deteriorarea membranei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

9 + 1 =