Mai degrabă decât să procesăm varza de la dăunători prin mijloace naționale

Dăunătorii de varză sunt puțini. Cu toate acestea, este dificil de luptat cu ei - orice grădinar care are experiență în creșterea varză vă va spune despre asta.

Acest articol vă va oferi informații utile cu privire la protejarea varzei de dăunători fără a utiliza insecticide.

Protejarea varza de dăunători prin remedii folclorice

Dacă doriți să eliminați nu numai insectele, ci și să vă păstrați plantele ecologice, utilizați următoarele mijloace:

  1. Afidele sunt o insectă omnivoră care nu deranjează o varză. Ea suge sucul din frunzele sale tinere, ca urmare a faptului că planta se oprește în dezvoltare. Dar cel mai rau lucru este ca populatia de afide creste foarte repede, mai ales daca vremea este calda. Combaterea insectelor prin pulverizare. Un pahar de cenușă de lemn este amestecat cu 10 litri de apă, apoi se adaugă praf de muștar și orice săpun lichid (1 lingură). Soluția rezultată este presărată cu frunze de varză din partea inferioară. De asemenea, sunt eficiente tratamentele acelor locuri de plante care sunt în mod special iubite de afide.
  2. Butterfly-supa de varza nu a fost în zadar a primit un astfel de nume. Cel mai mare rău pentru plante este cauzat de omizi, care apar din ouăle puse de acesta. Insectele mănâncă frunze, distrugând complet recolta viitoare. Lingura de varza acționează de asemenea ca un fluture de noapte, larvele cărora leagă foarte mult varza. Împotriva acestor dăunători folosiți un remediu popular, ca o soluție de 2 cești de cenușă și 1 lingură de săpun lichid pe o găleată de apă.
  3. Varza de varza deranjeaza plantele, incepand cu mijlocul lunii mai. Această insectă pune ouă pe tulpina de varză, iar după o săptămână de ele apar larve. Acestea sunt cel mai mare pericol: larvele musc în stem și rădăcini ale plantei, gnawing la ei mișcări, și, ca urmare, varza este ucis. Începeți primele tratamente cât mai curând posibil pentru a preveni zbura zboară de la ouă. Pentru a face acest lucru, preparați un amestec uscat de linguriță de piper, 100 g de cenușă de lemn și aceeași cantitate de praf de tutun. Pulverizați amestecul cu toate plantele de pe pat și, după procedură, slăbiți stratul superior al solului.
  4. Pula cruciferă nu este mai puțin periculoasă: mănâncă frunze delicate de varză, care apoi se usucă. De aceea trebuie să începeți lupta cu puricii din momentul primelor lăstari. Deci, împotriva acestui dăunător de varză, următorul remediu popular va fi eficient. Trebuie să pregătiți o soluție care să includă 10 litri de apă și 1 pahar de viței de roșii, frunze de cartofi și usturoi tocat. Se lasă soluția să stea timp de câteva ore, apoi se presară și se adaugă 1 lingură de săpun lichid (puteți utiliza oricare). Se umezesc frunzele de varza cu lichidul rezultat. Protejarea varzei de acest dăunător este posibilă prin utilizarea oțetului. O purice cruciferă va părăsi patul dacă varza este tratată cu un pahar de esență acetică dizolvată într-o găleată de apă.
  5. Slugii și melcii nu sunt dispuși să mănânce varză și sunt omnivori: consumă atât frunze, cât și rădăcini. Sunt capabili să sperie un amestec de cenușă de lemn, sare de masă, pudră de muștar și piper măcinat.

Cum altfel de la remedii populare poate fi tratată varza împotriva dăunătorilor?

În plus față de metodele descrise mai sus, varza și altele sunt eficiente împotriva dăunătorilor, de exemplu, frunze de dafin. Se utilizează sub formă de perfuzie, puteți adăuga garoafa. Factorul decisiv aici este mirosul, neplăcut pentru cele mai multe insecte dăunătoare.

Împotriva dăunătorilor de varză, polenizarea frunzelor sale cu praf de tutun, cenușă sau lime-pushonka ajută foarte mult.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

24 − = 15