Cum se păstrează fasolea după recoltare

Fasolele sunt un produs dietetic foarte util, deci este adesea cultivat în grădini de bucătărie și cabane pentru consum local. Cu toate acestea, ei ca fasole nu numai oameni, dar și insecte dăunătoare, în special fasole boabe de fasole. Nu este atât de dificil să crească boabele, cum să o păstrați apoi de la invazia acestui dăunător de carantină. Articolul nostru vă va spune cum să depozitați fasolea după recoltare.

Cum se păstrează fasolea?

Uscarea cerealelor este, probabil, cel mai important moment când se depozitează fasolea. După recoltare, puneți fasolea pe un pat (dacă există vreme bună) sau agățați-o într-o pescaj.

Apoi, fasolea trebuie să fie treierată și sortată. Materialul contaminat cu boabe este colectat și ars - aceasta vă va permite să asigurați cea mai mare parte a cerealelor pentru o depozitare ulterioară. Nu lăsați fasolea cu o suprafață deteriorată pentru depozitare.

Există mai multe modalități de a stoca fasolea acasă:

  1. Pentru a scăpa de bug-uri cereale de depozitare la rece va ajuta. Larvele acestui parazit nu se dezvoltă în frig și mor: la o temperatură de 0 ° C - într-o lună și la -12 ° C - după o zi. Prin urmare, semințele de fasole sunt păstrate la o temperatură negativă. Pentru a face acest lucru, ele sunt plasate pe un balcon, și înainte de debutul de vreme rece - în frigider.
  2. Nu toată lumea știe în ce recipient este mai bine să păstreze fasolea. Acest lucru este cel mai bine făcut în cutii sau sticle cu un capac cu șurub. Eficace vor fi depozitate în recipiente cu un vacuum artificial creat. La incubație, larvele vor muri repede din cauza lipsei de oxigen. În mod preliminar, puteți încălzi fasolea în cuptor, preîncălzită la 80-90 ° C. Acest lucru se face în 4-5 minute, astfel încât gustul fasolei nu este afectat.
  3. Dacă intenționați să utilizați fasole în viitorul apropiat, ar trebui să știți: păstăile sale sunt păstrate în frigider timp de până la 10 zile. Acest lucru este valabil și pentru păstăile necorespunzătoare, care pierd rapid umiditatea și nu sunt stocate mult timp. În acest caz, regimul de temperatură trebuie să fie setat la + 2 ... + 3 ° С, iar umiditatea - la nivelul de 80-90%.
  4. Varietatile de soi de fasole sunt fasole delicioase, delicioase, bogate in proteine ​​si vitamine. După cum arată practica, depozitarea fasolei de sparanghel este mai bună decât cea înghețată. Acest lucru va ajuta la păstrarea lui fără a pierde calitățile utile. Pentru a îngheța, fasolea este tăiată în bucăți, blanșată sau pur și simplu uscată și plasată în recipiente din plastic. Acest produs este depozitat în congelator la -18 ° C timp de cel mult un an.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 2 =