cum să păstrați porumbul pe coș pentru iarnă

Porumbul dulce și parfumat este un cadou minunat de vară, pe care aproape toți adulții și copiii îl adoră. Din păcate, timpul în care puteți mânca găina fiartă, trece foarte repede, doar instantaneu. Ramane sa astepte vara viitoare, cand porumbul se intareste din nou. Desigur, o legumă delicioasă poate fi consumată pe tot parcursul anului într-o formă conservată. Cu toate acestea, gustul conservelor, fără îndoială, nu se compară cu plăcerea pe care o obțineți din sucul de porumb proaspăt recoltat. Ca rezultat, multe familii se gândesc dacă este posibil să se păstreze porumbul pe coapsa. Și nu mai puțin relevantă este problema unde se depozitează porumbul în coadă, astfel încât să nu se deterioreze.

Cum să gătești porumb pe coc pentru iarnă - prima cale

Poate că singura modalitate de a stoca porumb pe coapsa pentru iarnă este să folosiți congelatorul din frigider. Această abordare va salva nu numai majoritatea vitaminelor, ci și gustul inerent. Pentru a face acest lucru, porumbul este curățat temeinic de frunze și de păr, spălat și uscat. Probabil cel mai bun mod de a stoca porumbul pe coapsa în frigider este să-l puneți în trei sau patru bucăți într-o pungă de plastic. Bine pentru acest scop sunt potrivite și pachete cu ZIP-fastener. Rămâne doar să obțineți porumbul din congelator și să gătiți, ca de obicei, fără a decongela.

Cum să păstrați cobații de porumb acasă - modul în care al doilea

A doua opțiune se bazează și pe înghețarea porumbului. Dar știuleții ar trebui supuși unui tratament termic suplimentar. Această opțiune poate fi considerată mai consumatoare de timp, dar vă permite să mâncați crock într-un timp foarte scurt.

Din nou, porumbul curățat se spală cu apă curentă. După aceea, am bâlbâi cocul, adică, ca și cum ar fi temperat. Pentru a face acest lucru, va trebui să colectați apă într-o tigaie potrivită și fierbeți-o. Și apoi pregătiți un alt tigaie cu apă foarte rece. Câinii se introduc cu grijă în apă fierbinte timp de zece până la cincisprezece secunde, după care se îndepărtează și se pun imediat în apă rece. Apoi porumbul răcit este îndepărtat din tigaie, șters și uscat. Șopârlele sunt ambalate în pungi sau în folie de alimente și apoi trimise la frigider. Aceasta este metoda, înghețarea porumbului în coc pentru iarnă, când porumbul este supus la început unei acțiuni momentale de temperatură ridicată și apoi brusc scăzută, vă permite să mențineți gustul cel mai apropiat.

După un astfel de tratament în timpul iernii, porumbul este gătit timp de numai 5-8 minute.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

64 − 54 =