Cum se spală cașmirul - reguli simple pentru spălarea eficientă și sigură

Lucrurile de cașmir sunt de lux. Sunt plăcute la atingere, se încălzesc bine, dar, ca orice altceva, au nevoie de îngrijire. Cum să se spele cașmir și dacă acesta poate fi spălat la toate - aceste cunoștințe nu va fi de prisos pentru proprietar, deoarece cea mai mică abatere de la regulile pot ruina ireversibil un lucru frumos.

Cum se spală cașmirul într-o mașină de spălat?

Înainte de a spăla lucrurile de cașmir, aruncați o privire la etichetă. Acolo veți vedea dacă este posibil să spălați produsul într-o mașină de spălat (inscripția va citi: "mașină lavabilă"), cum să o stoarceți și să o uscați. Spălarea cașmirului într-o mașină de scris necesită o abordare specială:

 • întoarceți produsul spre interior;
 • modul delicat de spălare;
 • clătire dublă;
 • înainte de spălare, scapă de pete și pelete;
 • utilizarea mijloacelor pentru spălarea cașmirului;
 • nu porniți rotirea.

Cum se spală cașmirul într-o mașină de spălat

La ce temperatură mă spăl cașmirul?

Mai ales vreau să vă concentrez atenția asupra temperaturii spălării. Nu spălați niciodată un produs de cașmir în apă caldă sau înghețată! Chiar dacă știi cum să se spele cașmir, dar vă va atașa valori astfel de lucruri aparent mici, cum ar fi temperatura de spălare, rezultatul este pulover dimensiunea costumul cu excepția cazului în pisica ta. Atenție vă rog! Temperatura apei în timpul spălării și clătirii nu poate depăși 30 ° C și trebuie să fie constantă pe tot parcursul procesului.

La ce temperatura se spală cașmirul

Cum se spala produsele din cașmir?

Hai să vorbim despre cum să spălăm lucrurile din mâini. Această spălare este mai delicată, de aceea este preferabil să spălați mașinile. Algoritmul acțiunilor:

 1. Controlați produsul, identificați zonele foarte murdare.
 2. Poluarea trebuie tratată cu un amestec de amoniac și glicerină. Puteți utiliza atât substanțe speciale de îndepărtare a petelor, cât și săpun obișnuit de uz casnic, benzină.
 3. Scoateți bobinele. Nu ați cumpărat o mașină specială pentru îndepărtarea peletelor - tăiați ușor cu foarfece de manichiură, fără să atingeți nimic inutil. Taierea bobinelor cu un aparat de ras de unică folosință nu ar trebui să fie.
 4. Scoateți lucrurile de partea gresită.
 5. Detergentul se diluează în apă, înainte de a lăsa-l acolo, biciuiți spuma. Pentru spălare, luați unelte speciale. În schimb, puteți folosi șamponul pentru copii.
 6. Puneți cașmirul în apă. Lăsați acolo pentru o vreme, astfel încât apa să absoarbă și să înmoaie murdăria.
 7. Spălați ușor, nu frecați, nu vă întindeți și stoarceți ușor țesătura cu mișcări blânde.
 8. După ce ați terminat de spălat, scurgeți apa cu săpun, stoarceți ușor produsul din spumă. Nu răsuciți!
 9. Apă curată cu aceeași temperatură la care ați spălat produsul. Clătiți, schimbând apa, până când detergentul este complet eliminat. La ultima clătire, puteți adăuga un balsam pentru rufe (sau balsam de păr - nu are un miros atât de ascuțit).
 10. Fără presare, transferați cu atenție obiectul la baie sau la chiuvetă, lăsați-l să stea acolo pentru a face apă din sticlă.
 11. Între timp, pregătiți un "rampă de lansare" pentru uscare. Luați un prosop mare (o foaie de mahon sau o cârpă moale care absoarbe bine umezeala). Răspândiți-vă pe o suprafață plană.
 12. Transferați cașmirul sissy și împrăștiați-l pe suprafața pregătită, evitând întinderea și zgârierea inutilă. Dați produsului forma corectă, îndreptați cretele și cretele. Acoperiți capacul cu încă un prosop și, apăsând palmele ușor, îndepărtați umezeala. Scoateți prosopul de sus și asigurați-vă că nu mai sunt riduri.
 13. Nu utilizați uscarea forțată pentru a evita contracția. Protejați-vă de lumina directă a soarelui, de radiația termică a încălzitorului și de influențele similare.

Cum se spală produsele din cașmir

Cum să spăl un pulover cașmir?

Un pulover de cașmir ușor, subțire și delicat este ușor de stricat de îngrijire ineptă. Cum se spală un pulover de cașmir:

 1. Spălați puloverul numai cu mâna.
 2. Clătiți temeinic, fără a vă scuturați după clătire, ci doar stoarceți ușor palmele. Permiteți timp pentru a scurge apa prin plasarea unui pulover în chiuvetă.
 3. Nu strângeți puloverul de cașmir în centrifuga unității de spălare.
 4. Înainte de uscare, puneți puloverul pe un prosop întins pe masă. Îndreptați toate ridurile, îndepărtați distorsiunile. Mânecile se îndoaie peste cusăturile umărului și se aranjează direct pe pulover. Sus cu un alt prosop. Îndoiți sandwich-ul rezultat sub forma unei role și lăsați-l timp de câteva ore. Prosoapele vor absorbi umiditatea în acest timp.
 5. Desfaceți ruloul și împrășați puloverul pentru o uscare finală pe o suprafață plană, așezând un prosop uscat sub el. Puteți să uscați puloverul, așezându-l pe o pernă moale, aranjând-o de pe prosoape pe spatele unui fotoliu sau scaun.

Cum să spălați un pulover de cașmir

Cum să spăl un strat de cașmir?

Atunci când se pune întrebarea cum să se spele haina cașmir, este rezonabil să se încredințeze această problemă delicată experți: lucru dragă și blând, nu doresc să-l strice. Cu toate acestea, atunci când sunteți încrezători în abilitățile dvs., puteți să o faceți singur, folosind sfaturile noastre din secțiunea de mai sus. Adăugați câteva recomandări, cum să vă spălați haina acasă cașmir:

 • Tăiați butoanele metalice și alte elemente decorative;
 • Îndepărtați detaliile blănii, scoateți centura, verificați buzunarele;
 • Spălați haina de cașmir cu mâna într-o capacitate mare;
 • niciodată nu apăsați și nu răsuciți;
 • Uscați numai într-o poziție orizontală.

Cum se spală un strat de cașmir

Cum să spăl o eșarfă de cașmir?

După ce ați învățat cum să spălați hainele de cașmir, spălați un lucru ca o eșarfă de cașmir nu ar trebui să vă provoace nici o dificultate. Algoritmul de lucru este exact la fel ca pentru toate lucrurile de la cașmir. Înainte de uscare, rolați o eșarfă, situată între două prosoape, într-un fel de rulou și plecați câteva ore. Uscați prin împrăștiere pe o suprafață plană.

Cum să spăl o pălărie din cașmir?

O pălărie de cașmir poate și trebuie spălată numai cu mâna. Uscați capacul, dându-i forma originală:

 • Capacele, asociate cu un model simplu, cum ar fi guma, pot fi pur și simplu plasate pe un prosop;
 • pentru modelarea beretelor folosiți o placă;
 • pentru capacele capacelor se pregătește un semifabricat, se înfășoară cantitatea necesară de țesut moale pe o cutie cu un diametru adecvat.

Cum să spăl o eșarfă de cașmir?

Apoi, un pic despre cum să spălați în mod corespunzător un șal cașmir. Strict vorbind, la fel ca o eșarfă de cașmir. Sarcina noastră este de a obține un șal de aceeași dimensiune și de atracție externă ca noul produs la ieșirea din procesul de spălare-uscare. Dacă doriți ca o eșarfă, o eșarfă sau o pălărie să fie moi și pufoase - puneți un lucru umed în congelator pe timp de noapte, apoi o uscați pe o suprafață plană.

Sper că vă va ajuta sfaturi despre cum să se pregătească pentru produsul de spălare, cum să se spele cașmir acasă, și cum să fie uscate spălate lucru pentru a-și păstra frumusețea și mărimea, moliciune și sensibilitate de cașmir în jos. Inutil să spun, vizite frecvente la curățătorii chimice nu va afecta în mod pozitiv pe portofel și pe moliciunea cașmir, dar o singură dată produse de curățare dimensionale foarte murdare (cum ar fi o haină, de exemplu) va fi un bun ajutor în îngrijirea ei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

25 + = 34