De ce pe pereții acvariului apar verzii

Cu siguranță, toți proprietarii de acvariu s-au confruntat cu acest fenomen. Pentru a rezolva această problemă, este necesar să înțelegeți esența ei, deoarece apariția verde în acvariu are anumite motive.

De ce sunt zidurile înnorate?

Pereții acvariului pot deveni verzi datorită contaminării, mai ales dacă apar bacterii nedorite. De asemenea, iluminarea excesivă are un efect favorabil asupra formării plăcii verzi. În plus, dacă mâncarea pentru pești este prea mare, apa poate începe să "înflorească". Dar nu vă faceți griji, acest articol vă va spune ce să faceți și cum să scăpați de verdele pe pereții acvariului.

remediu

Mai întâi trebuie să elimini motivele. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să curățați acvariul și să schimbați apa. După aceea, asigurați-vă că locuitorii dvs. de apă nu întâlnesc lumina directă a soarelui - sunt dezastruoase. Pentru a nu verde zidurile mănăstirii voastre apoase, are nevoie de o umbră. În cele din urmă, asigurați-vă că solul este situat corect în acvariu - ar trebui să fie distribuit cu o pantă către peretele frontal. În plus față de faptul că riscul de verde pe pereți va scădea semnificativ, procesul de curățare a acvariului va fi mult mai ușor și mai convenabil.

Iată ce trebuie să faceți după prevenire: efectul de resuscitare poate fi obținut prin întunecarea acvariului timp de 2-3 zile. De asemenea, vă puteți ajuta să pescuiți, pe care aceste alge le mănâncă direct. De exemplu, somn, creveți sau daphnia. Și ești fericit și peștii sunt fericiți. Dacă tot nu vă place suprapopularea neprevăzută a acvariului, puteți folosi substanțe chimice speciale pe care le veți găsi în orice magazin de animale de companie.

Aceste acțiuni simple vă vor ajuta să scăpați de problemă și, în viitor, să respectați reguli simple de prevenire, astfel încât acvariul dumneavoastră să fie curat și locuitorii săi să fie sănătoși, fericiți și fericiți!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 27 = 28