de ce nu flori Kalanchoe

Una dintre cele mai frecvente flori, cultivate de cultivatori amatori, este Kalanchoe. Această plantă decorativă, cu inflorescențe strălucitoare de cărămiziu, roz, visiniu, galben și alb și frunze sculptate destul de mari, împodobește multe apartamente și case. Kalanchoe înflorire abundentă la domiciliu poate dura de la o lună la șase luni. În plus, Kalanchoe este o plantă medicinală, ceea ce o face deosebit de valoroasă în ochii iubitorilor de flori de interior.

Deși planta de interior este destul de modest și reacționează nedureros la udarea neregulată și schimbările de temperatură, uneori Kalanchoe decorative nu infloreste. Chiar mai des există o situație în care o plantă cumpărată într-un magazin special este literalmente împrăștiată cu flori, dar în viitor proprietarul fabricii observă că Kalanchoe a încetat să înflorească. Să încercăm să aflăm de ce Kalanchoe nu înflorește și ce să facă în absența florilor, cum să facem o floare de Kalanchoe?

Motivele pentru absența florilor pe Kalanchoe sunt diferite:

Încălcarea modului de iluminare

Ar trebui să se țină cont de faptul că patria Kalanchoe este tropicalele, unde ziua luminoasă este de 12 ore pe an. O zi ușoară în zona temperată în timpul iernii este de numai 5-6 ore. Deci, în toamna și iarna, planta are nevoie de iluminare suplimentară, astfel încât să fie prevăzută o zi de lumină de 12 ore.

Încălcarea regimului de temperatură

În sezonul rece, când se formează muguri de flori, temperatura aerului din apartamente este destul de ridicată, iar optimul pentru înflorirea Kalanchoe este o temperatură de 16-18 grade. Prin urmare, este oportună plasarea unei plante ornamentale pentru iarnă într-un loc suficient de rece, de exemplu, pe o loggie încălzită, unde temperatura aerului corespunde parametrilor necesari.

Compoziție necorespunzătoare a solului

Pentru conținutul de Kalanchoe, solurile gata preparate pentru suculente sunt perfect potrivite. Amestecul pentru plantarea plantei poate fi preparat independent, luând pământ, sol cu ​​frunze, turbă și nisip într-un raport de 4: 2: 1: 1. Ca orice plantă suculentă, Kalanchoe preferă soluri neutre sau ușor acizi. Pentru înflorire abundentă, flora are nevoie de fertilizare suplimentară.

Infracțiune de irigare

Datorită faptului că Kalanchoe este o plantă de deserturi și semi-deserturi, udarea abundentă și frecventă este contraindicată. În primăvara și vara, Kalanchoe este udat de 2 ori pe săptămână, iar în perioada de toamnă-iarnă, nu mai mult de o dată pe săptămână. Stropiți planta numai dacă vremea este caldă. Cu toate acestea, pierderea de broșuri semnalează uscarea Kalanchoe.

Măsurile luate pentru a asigura înflorirea Kalanchoe

Pentru a începe pregătirea unei plante pentru o nouă înflorire este necesară imediat după terminarea perioadei de înflorire. Pentru a face acest lucru, scoateți pedanele vechi, tăiați excesul de lăstari. Este necesar să strângeți frunzele de sus într-o lună îndelungată. Repetarea prischipku ar trebui să se facă după apariția pe lăstari noi a treia pereche de frunze. Datorită tuturor acestor proceduri, cum să faci o floare de Kalanchoese formează un tufiș luxos. Înainte de înflorire faceți ultima prischipku. Iubitorii de plante de interior sunt interesați de întrebarea, cât de des are înflorire Kalanchoe? O planta sanatoasa infloreste de obicei nu mai putin de 2 ori pe an. Pentru a asigura înflorirea repetată, în toamnă este mai bine să plasați floarea pe o fereastră orientată spre sud, iar iarna și primăvara ar trebui să fie situată pe fereastra de vest sau de est.

În cazul în care Kalanchoe a încetat să înflorească fără nici un motiv aparent, trebuie să aranjeze o "terapie de șoc". Pentru a face acest lucru, acoperiți-l cu material de acoperire, și, plasându-l într-un loc întunecat, țineți timp de 3 săptămâni fără udare. După aceea, planta se întoarce la locul său original trebuie fertilizată cu îngrășământ. Kalanchoe, ca orice plantă de casă, cu grija potrivită, grijuliu este sigur de a vă mulțumi și de înflorire lungă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 58 = 62