De ce solul din răsaduri devine mucegăit

Uneori grădinarii și fermierii de camioane nu știu de ce au soluri mucegăite în răsaduri sau flori de interior. S-ar putea să existe mai multe motive pentru acest lucru, dar trebuie remarcat imediat că nu există niciun efect negativ asupra plantelor, mai ales dacă observați problema în timp și scăpați-o.

Cauze ale mucegaiului pe teren

De obicei, mucegai apare pe suprafața sau pe peretele interior al cutiei, fără a pătrunde adânc în pământ. Dacă nu știți de ce pământul mucegăit în răsaduri de tomate, ardei sau flori, sau în oala cu o floare in ghiveci favorit, ar trebui să acorde o atenție la udarea și amplasarea de containere cu plante.

Cel mai adesea, vina devine udare excesivă, sau mai degrabă chiar preaplin, și fără găuri de descărcare atunci când apa stagnează în cutie și nu poate curge atunci când în exces.

Cel de-al doilea factor agravant este un loc slab luminat, deoarece se observă că plantele se simt cel mai bine lângă fereastră sau cu iluminare suplimentară. Dacă marcați cutii cu răsaduri într-un colț umed și întunecat, situația în care mucegaiul a devenit mucegăit nu vă va face să așteptați.

A treia cauză a mucegaiului pe teren este prea scăzută sau invers - temperatură ridicată a aerului. În cazul în care camera este destul de rece cu puieți (15-20ºS), anumite tipuri de ciuperci, iar aceste microorganisme sunt responsabile pentru apariția mucegaiului pe fund (mucegai ciuperca), devin active. O excelentă adăugare a răcirii este supraîncărcarea, atunci când terenul nu are timp să se usuce între udare.

Condiții prea calde de detenție, combinate cu umiditate excesivă a solului și a aerului da sine naștere nu numai o placa pe suprafața solului, dar, de asemenea, proliferarea mucegaiului în cantitatea de - atunci devine similar cu masa de aer în care sunt îngropate micile răsadurilor.

Cum să se ocupe de mucegai pe teren?

În primul rând, chiar înainte de efectuarea lucrărilor de însămânțare, solul trebuie să fie decontaminat cu atenție pentru a distruge toate microorganismele dăunătoare care trăiesc în el. Și nu contează dacă este vorba de o primă sau de cumpărare de casă - ambele au propria lor floră și nu sunt vizibile ochiului.

Pământul pentru răsaduri trebuie să fie prăjit în cuptor sau înghețat timp de câteva zile în congelator. După ce solul a suferit un tratament termic, acesta este vărsat Pământ mucegaiapă fiartă cu cristale de mangan dizolvate în ea. Numai atunci când excesul de apă se scurge, puteți continua să semănați semințele.

Dar, dacă îngrijirea răsadurilor a fost greșită și problema a apărut, atunci este posibil și necesar să se lupte cu ea. Dacă este posibil, trebuie să îndepărtați cu grijă stratul superior al solului și să îl înlocuiți cu proaspăt. După aceasta, din nou, trebuie să vărsați recipientul cu o soluție de mangan. Cu atenție, cu o scobitoare trebuie să slăbiți solul pentru a reduce cantitatea de umiditate în conținutul condițiilor de sol și plante schimbarea - pentru a face miere, pentru a crea o temperatură optimă a aerului și umidității.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 1 =